Οι "κακές" κούκλες

Ο chuckyΤον θυμάστε τον Chucky από την "κούκλα του σατανά" (child's play); Ταινία του 1988, που λίγο πολύ, έχει στοιχειώσει τα όνειρα πολλών παιδιών τότε αλλά ίσως ακόμη και σήμερα.

Ήταν μια κούκλα (συνήθως δώρο από κάποιον στις ταινίες σε κάποιο παιδάκι) που όμως ήταν ζωντανή και κακή. Πολύ κακή. Βδελυρή και τρισάθλια. Φυσικά στην αρχή ήταν πάντοτε χαμογελαστή, όμορφη και γλυκούλα. Λίγο μετά όμως γινόταν χαμός.

Τώρα, σκεφτείτε πως ήταν οι κούκλες με τις οποίες έπαιζαν τα παιδάκια εκείνη την εποχή. Ναι, έμοιαζαν. Είχαν αυτό το μαλλί, μάτια ψυχρά και περίεργη ματιά, διεστραμένη.

Αν ήμουν κορίτσι και είχα δει την ταινία, θα πέταγα οποιαδήποτε τέτοια κούκλα από κοντά μου. Θα φοβόμουν μη ζωντανέψει το βράδυ και με κάνει κομματάκια. Ναι, είχα δει την ταινία (νομίζω και τις συνέχειες) και με είχε τρομοκρατήσει. Ακόμα αν δω τέτοια κούκλα, κάτι με πιάνει, κι ας έχω δει πολλές ταινίες με απίστευτη βία και σκηνές τρόμου. Οι κούκλες είναι αλλιώς. Τις βρίσκεις παντού, τις αγγίζεις, σε κοιτούν με αυτό το αδιάφορο και συνάμα παγωμένο, απειλητικό βλέμμα. Σε κοιτούν στα μάτια και νιώθεις πως σε "κόβουν" διαρκώς.

Στο δωμάτιό μου στο χωριό, υπάρχει μια τέτοια. Γαλανομάτα, ψυχρή, πονηρή και ύπουλη. Ποτέ δεν την αφήνω να είναι στραμμένη προς τα εμένα όταν κοιμάμαι εκεί. Την απομακρύνω, την βάζω να κοιτάει αλλού (φέρνει 360 μοίρες στροφή το κεφάλι της - τι σας λέει αυτό;) και γενικά την εξουδετερώνω.

Ναι, είναι από εκείνη την εποχή. Σε κάθε παλιό σπίτι βρίσκεις τέτοιες κούκλες. Δες παρακάτω. Θα κοιμόσουν με αυτές στον ίδιο χώρο..;

Κούκλα του σατανά

Κούκλα του σατανά

ΥΓ: Αν έχει (αν τολμάει να έχει - πιο σωστά) κανείς τέτοιου τύπου κούκλα, ας στείλει την φωτογραφία της για να μπει εδώ.