Ανανέωση του blog μου

Κατά καιρούς συνηθίζω να "σκαλίζω" το blog μου. Κάνω μικροαλλαγές, μικροπροσθήκες και τροποποιήσεις. Άλλωστε η δουλειά μου, το επιτρέπει. Οι τελευταίες μεγάλες αλλαγές ήταν τον Απρίλιο του 2010 και τον Φεβρουάριο του 2012. Περίπου κάθε 2 χρόνια δηλαδή.

Με το νέο έτος (και με την ευκαιρία του διαλείμματος των Χριστουγέννων), επανέρχομαι. Όχι με ριζικά ανανεωμένη εμφάνιση αλλά με σημαντικές αλλαγές που κυρίως αφορούν τον τρόπο που εμφανίζεται το blog αυτό, στην οθόνη που κοιτάς. Αν το βλέπεις σε μια οθόνη μεγάλη, με υψηλή ανάλυση, πιθανόν το βλέπεις έτσι:

1092px width

Αν η οθόνη σου είναι πιο μικρή, το site προσαρμόζεται για να μπορέσει να σου δείξει όλη την πληροφορία, οπότε το βλέπεις έτσι:1024px width

Η μεγάλη αλλαγή είναι όταν επισκεφθείς το blog μου από το κινητό σου. Θα δεις τα πάντα με έναν εντελώς νέο τρόπο:400px width

Αυτό είναι το responsive design που ακούς όλο και πιο συχνά τελευταία. Η τεχνολογία προχωρά και οι αναλύσεις των οθονών μεγαλώνουν και αυξάνεται ο αριθμός τους. Παλιότερα είχαμε να ανησυχούμε μόνο για αναλύσεις 800x600px και 1024x768px ενώ στην ανάλυση των 1280px και άνω που σπάνιζε, όλα εμφανίζονταν όπως και στη μικρότερη ανάλυση. Όταν όμως εμφανίστηκαν αναλύσεις μέχρι 1680, 1920 ή και παραπάνω pixels και ακόμη περισσότερο, όταν μπήκαν για τα καλά τα smartphones στη ζωή μας, οι επισκέπτες μπορούσαν να δουν τα sites από πολλές, διαφορετικές αναλύσεις και έπρεπε όλοι να έχουν μια καλή εμπειρία. Στις πιο πολλές περιπτώσεις, τα sites έχουν μία και μόνο ανάλυση, την πλέον διαδεδομένη με μέγιστο πλάτος τα 990px που εμφανιζόταν ικανοποιητικά παντού. Δεν είναι όμως πια αρκετό.

Άλλαξα λοιπόν (φόρεσα τα ρούχα μου αλλιώς) και ταυτόχρονα έφερα και μια ακόμη ενότητα. Μαζί με τις ξεχωριστές ενότητες (δεν εμφανίζονται στην κύρια ροή άρθρων) Σκέψεις, Καφές και Memes, έρχεται και η Φωτογραφία. Η νέα μου τρέλα-κρυφό απωθημένο.

Εύχομαι να σας αρέσει αλλά πιο πολύ εύχομαι να μπορώ να γράφω εδώ ακόμη περισσότερο.

Κώστας.