Παλιές ζωγραφιές

Που λέτε.. καμιά φορά όταν σκαλίζεις βρίσκεις ΠΑΡΑΞΕΝΑ πράγματα.

Αυτή τη φορά το έκανε η αδερφή μου, η Σταυρούλα (ναι, αυτή που μου χάρισε την υπέροχη ανιψιά). Όταν ήταν μικρή (άρα κι εγώ πολύ πιο μικρός, μην με παρεξηγήσετε για ό, τι δείτε) ζωγράφιζα διάφορα. Τότε ζωγράφιζα και έφτιαχνα πολλά πράγματα γενικά. Ήμουν μαμούνι!

Βρήκε ανάμεσα σε άλλα και αυτές τις ζωγραφιές. Τις είχα κάνει γύρω στο 1990, οπότε μην με ρωτάτε με ποιον σκοπό. Κάποιοι από εσάς δεν είχατε καν γεννηθεί, πού να θυμάμαι εγώ; Η ίδια λέει ότι της έφτιαχνα τέτοιες εικόνες και τις αντάλλασσε με συμμαθήτριές της στο δημοτικό! Θυμάμαι που κάποτε τα κορίτσια έπαιρναν κάτι φύλλα με διάφορα σχέδια πάνω και αρώματα, τα αντάλλαζαν και έκαναν συλλογές. Εμείς μάλλον ήμασταν low budget, δεν εξηγείται αλλιώς.

Σας παρουσιάζω λοιπόν τις δημιουργίες μου κι αν νιώσετε την ανάγκη να τις αποκτήσετε α) θα πληρώσετε χοντρά, β) ψάξτε το, κάτι σας συμβαίνει.

Ladieees and gentlemeeeen..!

Ο Λουλάς! Δεν ξέρω γιατί τον ονόμασα έτσι. Δεν καπνίζει πάντως, αλλά έχει ένα σπυράκι, αν τον δείτε πείτε του να μην το σκάσει και ότι μου χρωστάει ακόμα εκείνες τις 120 δραχμές.
Ο Βρασίδας. Ο Βρασίδας έχει πρόβλημα με ένα δόντι αλλά το μεγαλύτερο πρόβλημά του είναι ένα φάντασμα που τον ακολουθεί με πρόσωπο αλλά ΧΩΡΙΣ κεφάλι. Ο Βρασίδας παίζει να έχει ψυχολογικά. Ή εγώ.
Ο Ονούφριος είναι κάπως στενόμυαλος. Έτρωγε και πολλά γλυκά οπότε του έμεινε ένα μόνο δόντι. Βρεγμένο το παξιμάδι, Ονούφριε, βρεγμένο.
Ο Κολοκύθας είναι το παιδί κολοκύθι, με μήλα στα μάγουλα, με μύτη κλόουν, δόντια άστα να πάνε, μαλλί απερίγραπτο και φρύδια βέλη. Τα βλέφαρά του μάλλον είναι fake. Γενικά, έχει σοβαρά θέματα, είναι όμως γαλανομάτης οπότε το σώζει.
Ο Τσαμπίκος. Τι να πω για τον Τσαμπίκο; Καταρχήν παίζει να είναι νεκρός καθώς έχει μια μαχαίρα καρφωμένη αρκετά βαθιά στο κρανίο του. Δεν ακούγεται καλό, ακούγεται; Έχει ωραία μάτια το παλικάρι, κρίμα. Αν δεν πήγαινε απ' αυτό, θα τον έτρωγε το κάπνισμα.

Μετά από όλα αυτά, ένα πράγμα σκέφτομαι. Πιστεύετε πως παίζει να είμαι ψυχοπαθής;