Ο άνθρωπος Shrek

Ο εκπληκτικής ομοιότητας με το γνωστό από την ομώνυμη ταινία, Shrek ονομάζεται Maurice Tillet. Γεννήθηκε στη Γαλλία το 1903 με μια σπάνια ασθένεια στα κόκκαλά του που έκαναν τα άκρα και το κεφάλι του να μεγαλώνουν αφύσικα (ακρομεγαλία). Ο ίδιος δεν επηρρεάστηκε από την ασθένειά του και έκανε το ελάττωμά του επάγγελμα. Βαθιά μορφωμένος, μιλούσε 14 γλώσσες και ήταν ένας πολύ ικανός ποιητής. Όνειρό του ήταν να γίνει ηθοποιός.

Σύντομα όμως μετακόμισε στην Αμερική και έγινε επαγγελματίας παλαιστής. Τα φυσικά του προσόντα τον βοήθησαν να εντυπωσιάσει στον αθλητισμό, με αποκορύφωμα το 1944 όταν κατέκτησε το Αμερικανικό Πρωτάθλημα Πάλης. Το "παρατσούκλι" του ήταν "freak ogre of the ring" ενδεικτικό του πως τον αντιμετώπιζε ο κόσμος για την ασυνήθιστη εμφάνισή του.

Απεβίωσε το 1955 σε ηλικία 52 χρονών με πρόβλημα στην καρδιά. Πριν την κηδεία του το πρόσωπό του αποτυπώθηκε σε 3 μάσκες που πουλήθηκαν σε ιδιώτες. Μια από αυτές σήμερα εκτίθεται στο Εθνικό Μουσείο Πάλης της πολιτείας Αϊόβα. Επίσης μπορείτε να βρείτε μια προτομή του στο Διεθνές Μουσείο Χειρουργικής του Σικάγο.

Μερικοί λένε ότι η φιγούρα του Shrek δημιουργήθηκε με βάση τις μάσκες και τις φωτογραφίες που σώζονται μέχρι σήμερα. Μπορείτε να δείτε το γιατί..

Ο ψηφιακός Shrek!Ο αληθινός Shrek!

Ποιος φτιάχτηκε πρώτα;;

Η πριγκίπισσα υπήρχε και τότε!

Η πριγκίπισσα υπήρχε και τότε!