Ήρθαν (πάλι) οι γιορτές

Ήρθαν επιτέλους! Μπορούμε ξανά να χαλαρώσουμε, να κάτσουμε σπίτι μας, να βγούμε βόλτα (έφτιαξε και ο καιρός) και να πάμε (άτυχοι όσοι δεν έχουν) στο χωριό.

Σαν χθες ήταν Χριστούγεννα και τώρα ήρθε το Πάσχα. Σύντομα θα έρθει και η Πρωτομαγιά, ο Δεκαπεντάυγουστος, η 28η...έχουμε αρκετά! Φυσικά, δεν είναι μόνο αυτές οι αργίες, αλλά και πόσες άλλες ημι-αργίες (έτσι θέλουμε να τις βαπτίσουμε) και τριήμερα, και τετραήμερα (ε, μην το σπάμε τώρα με μία μέρα ανάμεσα το τριημεράκι...). Επίσης είναι και πολλές απεργίες! Βγάλε και τα Σαββατοκύριακα. Τελικά πόσες ημέρες δουλεύουμε το χρόνο;

Σίγουρα αρκετές για να είμαστε πάντα κουρασμένοι. Προσωπικά θα προτιμούσα να ήταν μαζεμένα όλα αυτά σε 2-3 σημεία όλο το χρόνο, οπότε να καθόμαστε για 15 ημέρες και μετά να δουλεύαμε. Θα είχαμε καλύτερο ειρμό και στη συνέχεια θα χορταίναμε διακοπές. Άλλωστε πάντα υπάρχουν και τα Σαββατοκύριακα (για μερικούς όχι, για άλλους πάλι μόνο οι Κυριακές)! Από την άλλη μάλλον καλά μας πέφτει να διακόπτουμε συνεχώς τη δουλειά με μικρές δόσεις ξεκούρασης...και όλα τα παραλειπόμενα.

Επίσης σκεφτείτε πόσες ημέρες έχουμε (και συνεχίζουμε να δημιουργούμε νέες) παγκόσμια ημέρα σε "κάτι". Ερωτευμένων, Αστρολογίας, Υγροτόπων (!!!), Αγροτικής Πάλης, Τηλεπικοινωνιών...Πώς και δεν έχουν γίνει ημιαργίες;

Ας είναι όμως. Σημασία έχει ότι επιτέλους για μερικές ημέρες όλοι μας θα ξεκουραστούμε. Σας εύχομαι καλές γιορτές!

ΥΓ1: Δείτε εδώ τη φετινή λίστα αργιών και τριημέρων.

ΥΓ2: Ξέρετε πόσες παγκόσμιες ημέρες υπάρχουν; Δείτε εδώ, για να μην τις γράφω. Στις 14 Ιουνίου είναι η διεθνής ημέρα του Weblogger!

Καλό Πάσχα!

Καλά τσουγκρίσματα!