Το Κοίλι Ευβοίας

Το Κοίλι είναι το χωριό μου. Ένα πάρα πολύ μικρό χωριουδάκι, κοντά στην Κύμη Ευβοίας. Μέχρι πρότινως δεν υπήρχε ούτε αναφορά στην τοποθεσία του σε χάρτες! Αυτό ήταν κάτι που μου άρεσε πάντα, είναι πολύ μικρό, άγνωστο, παρθένο! Παραμένει ακόμη έτσι, αν και έχει μεγαλώσει και απλωθεί, σχεδόν έχει ενωθεί με το διπλανό χωριό, το Μονόδρι, που απέχει κατά τα άλλα περίπου 1 χιλιόμετρο.

Η ζωή στο χωριό (την οποία δυστυχώς δεν είχα την τύχη να γνωρίσω στα παιδικά μου χρόνια) είναι όμορφη. Είναι για εμένα ένα όνειρο που δεν μπορώ ακόμα να πραγματοποιήσω. Ίσως μελλοντικά να τα καταφέρω. Για την ώρα πάω εκεί πολύ συχνά, καλά είναι.

Παρόλα αυτά οι δεσμοί που με συνδέουν με αυτό είναι ισχυροί καθότι και οι δύο γονείς μου κατάγονται από εκεί. Αποφάσισα λοιπόν να φτιάξω με τη βοήθεια συγγενών και φίλων μια ιστοσελίδα για το χωριό μας. Κατοχυρώσαμε το koili.gr και σχεδιάσαμε με το Nevma έναν ζεστό και φιλόξενο χώρο μέσω του οποίου επιθυμούμε να καταγράφουμε την πορεία του Κοιλίου στο χρόνο, όπως και το παρελθόν του (και είναι πλούσιο).

Με τη βοήθεια πολλών ανθρώπων συγκεντρώσαμε υλικό από την ιστορία του χωριού, φωτογραφίες από τα παλιά χρόνια και καταγράψαμε τα πάντα στον ιστοχώρο αυτό.

Επίσης, θα βρείτε έναν πλήρη οδηγό με όλες τις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στο χωριό, όπως η Cumaea, που τα τελευταία χρόνια αναπτύσσεται εντός κι εκτός της Ελλάδας.

Τα υπόλοιπα, μπορείτε να τα δείτε απο κοντά, στο www.koili.gr. Δείτε το:

Η ιστοσελίδα του Κοιλίου Ευβοίας
Η ιστοσελίδα του Κοιλίου Ευβοίας