Διόδια - πληρώνω ή όχι;

Τον τελευταίο καιρό ακούγεται όλο και πιο συχνά το παραπάνω ερώτημα. Τι θα συμβεί αν δεν πληρώσω διόδια; Δεν πληρώνω διόδια! Με μια απλή αναζήτηση, μπορείτε να βρείτε χιλιάδες αναφορές! Στο youtube θα βρείτε video με ανθρώπους που το κάνουν και το καταγράφουν μάλιστα. Δείτε παρακάτω:

Πριν μερικές ημέρες, είδα ένα μαζικό περιστατικό μή πληρωμής διοδίων μπροστά στα μάτια μου. Πηγαίνοντας προς Βόλο, σε κάποια από τα (έχουν αυξηθεί σε αριθμό!) διόδια, υπήρχε πολύ κίνηση, η ουρά έφτανε τα 100-150 μέτρα.

Κάποιος άρχισε να κορνάρει επίμονα. Στη συνέχεια, κάποιοι άλλοι τον ακολούθησαν και σε σύντομο χρονικό διάστημα πάρα πολλά αυτοκίνητα έκαναν το ίδιο! Γύρω μας ακούγαμε κόρνες και πανικό. Όλο αυτό, κυρίως τρόμο σου προκαλούσε καθώς πίστευες ότι κάτι κακό γινόταν. Ξαφνικά, άρχισαν να προχωρούν τα αυτοκίνητα. Κάποιοι είχαν ανοίξει τις μπάρες με τα χέρια και άφηναν τα αυτοκίνητα να περνούν! Την ώρα που έφτανα εκεί, η μπάρα έκλεισε και ο νεαρός που την είχε ανοίξει έτρεχε προς το αυτοκίνητό του (είχε προσπεράσει τα διόδια, πάρκαρε και γύρισε πίσω να ανοίξει) για να φύγει. Πλήρωσα τα διόδια και έφυγα.

Προφανώς, τέτοια σκηνικά δεν συμβαίνουν ξαφνικά. Υπάρχει πολύς κόσμος που διαμαρτύρεται και φωνάζει ότι τα διόδια είναι παράνομα, ότι αν αρνηθείς να πληρώσεις δεν μπορούν να σου κάνουν τίποτα και είναι αποφασισμένοι να τραβήξουν την κατάσταση στα άκρα. Υπάρχει και κίνημα με σύνθημα "ΟΧΙ ΔΙΟΔΙΑ - ΔΕΝ Πληρώνουμε", στου οποίου το blog μπορεί να βρει ο καθένας οδηγίες για τα νομικά θέματα της πράξης αυτής, για το πως θα ανοίξουν τις μπάρες και για τις σχετικές κινητοποιήσεις.

Στο παρακάτω video θα δείτε πως υπάρχουν και κάποιοι που προκαλούν τους υπευθύνους των διοδίων ώστε αυτοί να τους ανοίξουν την μπάρα! Για να γίνεται τόσο εύκολα και χωρίς πολλά λόγια να υποχωρούν... μάλλον τίποτα δεν τους καλύπτει.