Παρκάρω όπου βρώ

Υπάρχουν θέσεις που είναι για παρκάρισμα. Υπάρχουν θέσεις που δέν είναι για παρκάρισμα επίσης....

Πρέπει να αφήνουμε το αυτοκίνητό μας σε ένα από αυτά τα είδη θέσεων. Το πρώτο! Πολλοί δεν καταλαβαίνουν τη διαφορά και το αποτέλεσμα είνα ένα χάος. Ο μόνος τρόπος για να καταλάβει κάποιος το πόσο ενοχλητικό είναι να παρκάρει όπου βρεί, είναι να ενοχληθεί προσωπικά από κάτι τέτοιο. Να τον κλείσουν και να κορνάρει για ώρα, να μην μπορεί να περάσει το πεζοδρόμιο, να μην μπορεί να "πάρει" μια στροφή χάρη στον "Ελληνάρα" που έποιασε γωνία.

Cafe Zeppelin, Κυριακή μεσημέρι. Το parking είναι μισογεμάτο. Παρκάρω σε μια από τις αρκετές θέσεις που είναι σχεδιασμένες με κίτρινη μπογιά για διευκόλυνση των οδηγών. Ανάμεσα στις θέσεις είναι και στενά περάσματα για να μπορείς να κυκλοφορείς ανάμεσά τους. Και αυτά σχεδιασμένα με βελάκια. Καθώς φεύγω έρχεται ένα αυτοκίνητο. Σταματάει απότομα, σβήνει τη μηχανή, βγαίνει έξω, τεντώνεται (ελληνάρας είπαμε), χασμουριέται και φεύγει προς ολοταχώς για καφέ. Στην εικόνα παρακάτω βλέπετε το πως πάρκαρε.

Ο πρώτος "Ελληνάρας"

Μήπως απλά του "ξέφυγε" του ανθρώπου;

Ναι, είναι στον δρόμο. Ναι, είναι διαγώνια. Ναι, έχει τρείς κενές θέσεις γύρω του. Ναί, είναι "Ελληνάρας".

Στην επιστροφή από τον καφέ, το κακό συνεχίζεται...

Ο δεύτερος "Ελληνάρας"

Έτσι δημιουργείς "ρεύμα". Δείχνεις το δρόμο.

Ναι, είναι μέσα στη μέση. Ναι, έχει κενές θέσεις γύρω. Ναι, είναι μόνος του. Ναί, είναι ακριβώς μπροστά στον άλλο "σύντροφο Ελληνάρα".

Πίσω από τον πρώτο, στον γυρισμό είχε παρκάρει άλλος ένας φράζοντας οριστικά τον δρόμο. Και είμαι σίγουρος οτι πίσω από τον τύπο με το peugeot παραπάνω θα παρκάρουν και άλλοι...και άλλοι...και άλλοι...Ίσως γίνει και δεύτερη σειρά. Όλα αυτά γιατι δεν υπολογίζουμε τίποτα. Φτάνει να "το πετάξουμε" κάπου και να πάμε για τη δουλειά μας. Δύσκολο να καταλάβει κανείς το σκεπτικό του ανθρώπου...

Εκείνη τη στιγμή θα ήθελα πάρα πολύ να έχω τα αυτοκόλλητα από τους Street Panthers. Θα τα κολλούσα με μεγάλη ευχαρίστηση. Γιατί αυτοί εδώ "Είναι γάϊδαροι. Παρκάρουν όπου γουστάρουν". Προμηθευτείτε μερικά, ποτέ δεν ξέρεις τι θα πετύχεις στο δρόμο.