Βρίσκοντας εύκολα parking στη γειτονιά

Γενικά, με ενοχλούν αυτοί που παρκάρουν αδιαφορώντας προκλητικά για τους γύρω τους. Αυτοί που θα διπλοπαρκάρουν και θα πάνε για ύπνο, αυτοί που θα μπουν στη μέση από δύο θέσεις παρκαρίσματος, αυτοί που θα παρκάρουν όπου βρουν χώρο στην πόλη (είναι πολλοί), αυτοί που θα μετακινήσουν σκουπιδοτενεκέδες για να χωρέσουν και οποιοσδήποτε άλλος νομίζει πως ο δρόμος και τα πεζοδρόμια του ανήκουν. Οι αγαπημένοι μου είναι αυτοί που τους "κρεμάνε" και βρίσκονται στο πουθενά, μέσα στη μέση. Εγώ, αν έκανα αυτό, θα είχα άγχος.

Δεν είναι η πρώτη φορά που γράφω γι' αυτούς, κάθε άλλο. Έχω μεγάλη συλλογή εδώ. Όπως φαίνεται όμως, αυτή η συλλογή δεν θα σταματήσει ποτέ να εμπλουτίζεται. Ίσως φταίω κι εγώ που δεν χάνω την ευκαιρία να αποθανατίσω κάθε παραστράτημα που βλέπω.

Αφορμή για το άρθρο αυτό ήταν το παρακάτω παρκάρισμα:

Βρίσκοντας πάρκινγΣυγνώμη, δεν μπόρεσα να το διαχειριστώ. Σας δίνω δυο λεπτάκια για να το χωνέψετε. Απολαύστε το.

...

Εσείς είστε ΟΚ; Συνεχίζω; Ωραία.

Δείτε το ξανά από άλλη οπτική (παραδόξως δεν φαίνεται τόσο τραγικό από αυτή, τι σου κάνει η γωνία θέασης):

Βρίσκοντας πάρκινγ

Ο τύπος αυτός έχει παρκάρει στη μέση του δρόμου σε έναν πολύ φαρδύ δρόμο ενώ υπάρχουν 3-4 θέσεις τουλάχιστον τριγύρω του. Φαντάζομαι ότι θα είχε κλείσει κάποιους και έφυγαν αυτοί, οπότε τον κρέμασαν. Το ερώτημα είναι "πως έφυγαν"; Μήπως πάρκαρε εκεί εξ αρχής; Καθόλου απίθανο.

Στο ίδιο σημείο, λίγο πιο πάνω, το άλλο θαύμα:

Βρίσκοντας πάρκινγ

Δεν είναι αγενής να μετακινήσει το μηχανάκι, προτιμά να το αφήσει στο δρόμο. Τι σημασία έχει που είχε θέση εκεί μπροστά; Ήθελε την συγκεκριμένη θέση! Το έχει αποδείξει ξανά άλλωστε, οι συντεταγμένες αυτές ανήκουν σε αυτό το αμάξι:

Βρίσκοντας πάρκινγκ

Θα το βάλει εκεί χωράει δεν χωράει! Το συγκεκριμένο άτομο μου έχει προσφέρει πολλές συγκινήσεις στο παρελθόν.

Αν υπάρχει βραβείο για δύσκολο, "μαγκιόρικο" παρκάρισμα, το παίρνει ο οδηγός αυτής της μπουλντόζας:

Βρίσκοντας πάρκινγκ

Μπράβο. Όχι μπράβο, ειλικρινά. Ποιος θα μπορούσε να το "κολλήσει" έτσι το μηχάνημα; Αν ήμουν ο οδηγός του μπροστινού αυτοκινήτου, θα λιποθυμούσα με το που θα έφτανα εκεί.

Ο επόμενος ήρωας είναι ο κύριος εδώ:

Βρίσκοντας πάρκινγκ

Ήθελε να ψωνίσει κάτι προφανώς. Που να ψάχνει τώρα για parking; Το πετάς στη γωνία και τέλος. Κάποιοι θα πουν, "τι σε ενοχλεί, αφού έχει χώρο". Για δείτε τι με ενοχλεί:

Βρίσκοντας πάρκινγκΑν πάω να περάσω και τρακάρω, ποιος φταίει;

Ο επόμενος, κάπου στο Χαλάνδρι. Είδε τον κώνο, καβάλησε τον κώνο. Κανένα πρόβλημα, το αμάξι "κούμπωσε".

Βρίσκοντας πάρκινγκ

Κάποιοι άλλοι αψηφούν τους τυχόν κινδύνους του δρόμου. Είναι διαφορετικό να προκαλείς καθυστερήσεις στα στενά της πόλης λόγω της βλακείας που σε δέρνει και διαφορετικό να παρκάρεις στην εθνική οδό έτσι:

Βρίσκοντας πάρκινγκ

Ο άνθρωπος αυτός κινδυνεύει ο ίδιος και θέτει και σε κίνδυνο όλους τους διερχόμενους οδηγούς. Αλλά δεν τον πειράζει, περιμένει την κυρία να ψωνίσει παστελάκι από το κατάστημα παραδίπλα. Να μην φάει παστελάκι;

Τελικά όμως αυτά δεν γίνονται μόνο στην Ελλάδα. Αυτό είναι στη Σόφια, στη Βουλγαρία και το είδα στο πρόσφατο ταξίδι μου.

Βρίσκοντας πάρκινγκ

Τώρα, αν αυτές οι λευκές γραμμές που έχουν διαγωνίους ζωγραφισμένες μέσα είναι κάποιου είδους νοητό πεζοδρόμιο ή parking δεν το γνωρίζω, μου φαίνεται όμως απλά παρατημένο.

Θα τελειώσω τη γκρίνια με έναν ακόμα. Τον αρχηγό όλων των περιέργων. Τον βασιλιά του παρκαρίσματος! Λέιντις εντ τζέντλεμεν (τύμπανα που κάνουν τουτουτουτουτουυυυτουυυυυμ ~παύση~ ΤΟΥΜ):

Βρίσκοντας πάρκινγκ

Ο απίθανος τύπος που είχε δουλειά στην πλατεία Συντάγματος και πάρκαρε στην πλατεία Συντάγματος. ΜΕΣΑ. Δεν αρκεί ούτε το αυτοκόλλητο με τον γάιδαρο να του κολλήσεις, θέλει ειδικό βραβείο.

Δεν αφήνω τίποτα να πέσει κάτω, το γνωρίζω, απλά δεν το μπορώ. Ψάχνω πολλή ώρα για να παρκάρω το αμάξι μου και ακόμη κι αν απελπιστώ ποτέ δεν το πετάω κάπου "για να τελειώνω". Αναμένω υπομονετικά, για όσο χρειαστεί. Νομίζω όλοι μας μπορούμε να το κάνουμε ώστε να μην φέρνουμε τους συνανθρώπους μας σε δύσκολη ή επικίνδυνη θέση και πιστεύω ότι οι πιο πολλοί συμφωνούν και ήδη το εφαρμόζουν.