Όταν παθαίνεις αυτό που κοροϊδεύεις

Καιρό τώρα μαζεύω περίεργες επιγραφές, πινακίδες και διάφορα που βλέπω μπροστά μου και τα παρουσιάζω εδώ ή στα social media μου.

Έφτασε όμως ο καιρός να κοροϊδέψω κι εμένα (και όχι, δεν το κυνήγησα καθόλου)! Στην πρόσφατη έκθεση της Cumaea στο μετρό Συντάγματος είχα ετοιμάσει κάποιες ετικέτες για τα προϊόντα που είχαμε στα ράφια. Όλα φαίνονταν φυσιολογικά, μέχρι που αρκετά αργότερα είδαμε αυτό:

Αμυδγαλέλαιο

Σε μια πρώτη ανάγνωση (και εν ώρα εργασίας) δεν φαίνεται εύκολα. Αλλά κάποια στιγμή το πήρε το μάτι μου και με έλουσε κρύος ιδρώτας. "Ρόμπα", "Ρεζίλι", "Καλά να πάθω" και τόσες άλλες εκφράσεις πέρασαν από το μυαλό μου την ίδια ακριβώς στιγμή.

Αντί για "Αμυγδαλέλαιο" έγραφε "Αμυδγαλέλαιο"! Την πλήρωσα με το ίδιο νόμισμα!

Φυσικά, δεν "μάσησα" και το έβγαλα στο twitter για να με κοροϊδέψω.

Δεν το διόρθωσα άμεσα καθώς με πολύ δυσκολία το καταλάβαινε κάποιος. Θυμηθείτε το γνωστό "πείραμα" για το πως ο εγκέφαλος αντιλαμβάνεται τις λέξεις.

Ξαναδιάβασα πολύ προσεκτικά όλες τις υπόλοιπες ετικέτες μην τυχόν και υπήρχε κάτι ακόμα. Την επόμενη ημέρα κι ενώ είχα ελέγξει πια προσεκτικά, ήρθε η δεύτερη σφαλιάρα, ακόμη πιο δυνατή.

Αφρόλουτο

"Αφρόλουτο" αντί για "Αφρόλουτρο". Για τον ίδιο λόγο δεν μπορούσα να το δω ενώ ήταν μπροστά μου και αυτό ήταν το χειρότερο!

Φυσικά, κι αυτό βγήκε online.

Τελικά το πρόβλημα λύθηκε με συνοπτικές διαδικασίες.

Αφρόλουτο

Βλέπετε τίποτα περίεργο;