WordCamp Athens 2016

Όταν ξεκινήσαμε το WordPress Greek Community, πριν από κάποια χρόνια, αυτό που είχαμε στο μυαλό μας ήταν να δημιουργήσουμε μια κοινότητα η οποία θα ήταν ουσιαστικά μια παρέα ανθρώπων με ένα κοινό ενδιαφέρον, το WordPress. Μέσα από συναντήσεις, θα μπορούσαμε να ανταλλάξουμε απόψεις, να συζητήσουμε για διάφορα θέματα (κάθε είδους) και κυρίως, να γνωριστούμε μεταξύ μας. Να "μετρηθούμε", να δούμε ποιοι είμαστε και τι κάνει ο καθένας.

Στο πρώτο μας ραντεβού ήμασταν πολύ λίγα άτομα, χωρούσαμε σε ένα μικρό τραπέζι. Πολύ σύντομα ξεκινήσαμε τα πρώτα μας meetups, τα οποία γίνονταν όλο και πιο συχνά και με περισσότερο κόσμο. Η παρέα μεγάλωνε και φτάσαμε ως εδώ. Έχοντας κάνει ήδη 9 meetups στην Αθήνα και πολλά άλλα σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας, διοργανώνουμε κάτι μεγαλύτερο και συνολικότερο. Ένα WordCamp!

Στις 19 Νοεμβρίου 2016 λοιπόν το WP Greek Community κάνει την σημαντικότερή του (ως τώρα) δράση. Το μεγαλύτερο τεχνολογικό event της Αθήνας και ένα από τα μεγαλύτερα της Ελλάδας. Το WordCamp Athens! Θα πραγματοποιηθεί στον χώρο της Τεχνόπολης Αθηνών, με δύο παράλληλες παρουσιάσεις και περισσότερα από 450 άτομα να παρευρίσκονται εκεί.

WordCamp Athens 2016
Οι υποχρεώσεις ενός τέτοιου event είναι πολλές και η οργανωτική ομάδα στήθηκε με σκοπό να επιμεριστούν οι αρμοδιότητες με τρόπο ώστε να είναι εφικτό σε πολλά άτομα από όλες τις περιοχές της Ελλάδας να πάρουν μέρος.

Η οργανωτική ομάδα του WordCamp Athens 2016

Αυτοί είμαστε λοιπόν! Όλο αυτό τον καιρό συζητήσαμε άπειρες ώρες, ξενυχτήσαμε μιλώντας κατά τη διάρκεια της ημέρας και πολλά βράδια για όλα τα θέματα της διοργάνωσης, συνδυάσαμε τη δουλειά μας και τη ζωή μας με τις υποχρεώσεις που αναλάβαμε για την σημαντική αυτή δραστηριότητα, μαλώσαμε, τα ξαναβρήκαμε, περάσαμε δύσκολα, περάσαμε και καλά!

Είχαμε πολλά να κάνουμε, αυτή είναι η αλήθεια. Φαγητό, καφές, διάφορα καλούδια όπως μπλούζες και ετικέτες, κονκάρδες, κούπες, ηλεκτρολογικό υλικό, φωτογράφοι, γραφικά, κάμερες και χίλια δυο πράγματα που όλα μαζί οδηγούν σε μια, ευελπιστούμε, άρτια διοργάνωση. Θα τα δείτε -βρείτε - φάτε όλα εκεί.

Φυσικά, τίποτα δεν θα ήταν εφικτό χωρίς τη στήριξη των εθελοντών μας, των υποστηρικτών των δράσεών μας και πάνω απ' όλα των χορηγών μας (ναι, κι εδώ χρειάζονται λεφτά, να σημειώσω όμως πως δεν γίνεται όλο αυτό για να κερδίσει κανείς χρήματα).

Όσοι από εσάς έχετε εισιτήριο ελπίζουμε να το απολαύσετε. Όσοι δεν βρήκατε, θα πάρετε μια γεύση στη συνέχεια από το οπτικοακουστικό υλικό που θα είναι διαθέσιμο στην ιστοσελίδα του WordCamp και του WordPress Greek Community καθώς και το κανάλι μας στο YouTube που θα φιλοξενήσει όλες τις ομιλίες. Την επόμενη φορά να πάρετε πιο γρήγορα εισιτήριο, ναι;

Αναφέροντας τις ομιλίες, το σημαντικότερο όλων, να σας παρουσιάσω τους 20 ομιλητές μας. Τους ανθρώπους που θα έρθετε να δείτε, να ακούσετε και να γνωρίσετε.

Οι ομιλητές του WordCamp Athens 2016

Μπορείτε να δείτε αναλυτικές οδηγίες για τις ομιλίες και το πρόγραμμα που θα ακολουθήσουμε, στην σελίδα μας.

Ήταν ένα ωραίο ταξίδι και φτάνουμε κοντά στον προορισμό που, το τονίζω, είναι μόνο η αρχή!

Τα λέμε από κοντά!