Δεν είμαι πλαστική σακούλα

Έξυπνο το σλόγκαν του Δήμου Αθηναίων για την προώθηση της εκστρατείας για τις νέες ανακυκλώσιμες σακούλες. Θα χρησιμοποιηθούν σε 9 κεντρικά super-markets και σε όλο το δίκτυο των "Γρηγόρης Μικρογεύματα & Coffeeright" δοκιμαστικά μέχρι τις 1 Σεπτεμβρίου. Στο πρόγραμμα συμμετέχει και ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Λιανικής Πώλησης Ελλάδος (Σ.Ε.Λ.Π.Ε), οπότε ίσως το δούμε και σε περισσότερα καταστήματα. Αφού ολοκληρωθεί η δοκιμαστική περίοδος θα εκτιμηθεί η επιτυχία ή μή του εγχειρήματος και θα συνεχιστεί διευρυνόμενο.

Κρίμα που δεν έγινε συνεργασία μεταξύ των δήμων ώστε να εφαρμοστεί το πρόγραμμα σε όλη την Ελλάδα. Ελπίζουμε οτι θα γίνει σύντομα όμως παντού. Μέσα σε όλα αυτά υπάρχει κάτι το θετικό! Η προσπάθεια (και η διαφαινόμενη επιτυχία) αλλαγής της νοοτροπίας των καταναλωτών. Δηλαδή να συνηθίσουν όλοι (και ιδιαίτερα τα μικρά παιδιά - οι αυριανοί πολίτες) να χρησιμοποιούν οικολογικά προϊόντα, ανακυκλώσιμα. Αυτό είναι σημαντικό και κρίσιμο.

Ακόμη καλύτερο θα ήταν να αρχίσουμε να χρησιμοποιούμε πάνινες σακούλες τις οποίες θα έχουμε μαζί μας και θα χρησιμοποιούμε πολλές φορές. Όπως και νά' χει είμαστε σε καλό δρόμο, οπότε ας μή γκρινιάζουμε! Αλλά δεν θα πάω για ψώνια στο κέντρο...αν πάει κάποιος να του πω να μου ψωνίσει!

Όχι στις πλαστικές σακούλες

Όχι στις πλαστικές σακούλες!!!

ΥΓ: Όταν πετάμε στους ειδικούς κάδους τα πράγματα που συλλέξαμε για ανακύκλωση, τα οποία μαζεύουμε σε πλαστικές σακούλες...τί τις κάνουν τις σακούλες αφού δεν είναι ανακυκλώσιμες..;;