WordPress Greek Community

Το WordPress Greek Community όπως λέει και το όνομά του, είναι η ελληνική κοινότητα του WordPress που φιλοδοξούμε να δημιουργήσουμε ώστε να συγκεντρώσουμε όλους τους ανθρώπους που ενδιαφέρονται ενεργά για αυτό.

Η αρχή

Η αρχή έγινε στις 27/05/2013, στο WordPress 10th Anniversary, όπου 6 (!!!) άτομα μαζευτήκαμε στο Free Thinking Zone, στο κέντρο της Αθήνας και συζητήσαμε για το τι θα μπορούσαμε να κάνουμε ώστε να δημιουργήσουμε μια ελληνική κοινότητα προγραμματιστών WordPress. Η ιδέα ήρθε από την εταιρεία που διαχειρίζεται τα δικαιώματα του συστήματος, η οποία απεύθυνε γενικό κάλεσμα να γίνουν παρόμοιες συγκεντρώσεις εκείνη την ημέρα σε όλο τον κόσμο.

WordPress 10th Anniversary
Στο Free Thinking Zone. Ναι, αυτοί είναι όλοι.

Το πρώτο meetup

Πολύ σύντομα έγινε η προσπάθεια για μια πρώτη συνάντηση, στην οποία θα μπορούσαμε να συζητήσουμε για τα θέματα που μας ενδιέφεραν, να ανταλλάξουμε απόψεις αλλά κυρίως, να δούμε ποιοι είμαστε και επίσης... πόσοι είμαστε!

Έγινε λοιπόν, το πρώτο meetup*, στο Found.ation, στις 10/06/2013.

WordPress Greek Community meetup 1
Εικόνα από το πρώτο WPGC meetup στον χώρο του Found.ation.

Η αίθουσα γέμισε (και με το παραπάνω) καθώς ήταν αρκετοί αυτοί που ενδιαφέρθηκαν για την πρωτοβουλία μας αυτή. Με τη βοήθεια της Host House, το event έδωσε εικόνα και ήχο μέσω live streaming σε όλους όσους ήθελαν να παρακολουθήσουν την συνάντηση αλλά ήταν μακριά ή δεν πρόλαβαν να κάνουν εγγραφή. Συνολικά περίπου 40 άτομα ήρθαν να πάρουν μέρος στο event από κοντά, ενώ αρκετοί παρακολουθούσαν μέσω internet.

*Όλες οι παρουσιάσεις και τα videos είναι διαθέσιμα στη σελίδα του WPGC 1st meetup.

Εντωμεταξύ

Όλο αυτό τον καιρό η κοινότητα αναπτυσσόταν μέσω ενός group στο facebook. Τη στιγμή που γράφω το άρθρο αυτό, το group αριθμεί περίπου 400 μέλη ενώ καθημερινά μεγαλώνει. Εκεί λαμβάνουν μέρος οι περισσότερες συζητήσεις, κάνει ο καθένας τις ερωτήσεις του ή παρουσιάζει τα θέματα που τον ενδιαφέρουν, πάντα γύρω από το WordPress.

Το δεύτερο meetup

Στις αρχές του 2014, οργανώθηκε μια ακόμη συνάντηση, αυτή τη φορά με τη συμμετοχή πολύ περισσότερων μελών. Το δεύτερο meetup** έγινε στις 15/01/2013, στο The HUB events με τη χορηγία του Found.ation και την πολύτιμη βοήθεια της Host House στο live streaming.

WordPress Greek Community meetup 2
Εικόνα από το δεύτερο WPGC meetup στον χώρο του The HUB events.

Περισσότερα από 130 άτομα έδωσαν το παρόν, είδαν τις παρουσιάσεις και συζητήσαμε από κοντά (και αυτή τη φορά αρκετοί προτίμησαν να το παρακολουθήσουν ζωντανά μέσω internet).

**Οι παρουσιάσεις αυτές και τα videos είναι διαθέσιμα στη σελίδα του WPGC 2nd meetup.

Η συνέχεια

WordPress Greek Community

Ευελπιστούμε να γίνουμε πιο πολλοί. Να έχουμε συνέχεια και να φέρουμε κοντά όλους τους ανθρώπους του χώρου. Θα έχουμε όλοι να κερδίσουμε από αυτό. Θα γίνουν κι άλλα meetups και ποιος ξέρει ακόμη τι.

Αν όλα τα παραπάνω σου φαίνονται ενδιαφέροντα και έχεις παρόμοιες ανησυχίες γύρω από το WordPress, σε περιμένουμε στο group το οποίο φιλοδοξούμε να μεγαλώσει και να οργανωθεί ακόμη καλύτερα, κάνοντας πολλές παρόμοιες δράσεις.

Μπορείς να παρακολουθείς την κοινότητά μας και από το twitter ή το youtube channel από όπου θα μπορείς να βλέπεις τα σχετικά videos.

Κλείνω μουσικά και ευχάριστα, με ένα μικρό video από τις δοκιμές για το live streaming του WPGC 2nd meetup!