Φαγητό και "Sugar Shack"

Χθες το βράδυ ανακάλυψα έναν πίνακα που μου αρέσει πολύ. Είναι ένας αντικειμενικά ωραίος πίνακας. Γεμάτος, με πολύ ζωντάνια, εκφράσεις και κίνηση.

Ήταν στον τοίχο, πάνω από το τραπέζι στο οποίο έτρωγα με παρέα. Τον είχα ξαναδεί και μου είχε κάνει και τότε εντύπωση. Νάτος:

Ernie Barnes - Sugar Black

Με λίγη έρευνα που κάναμε, βρέθηκε (όχι πολύ δύσκολα - είχα καλή βοήθεια) η προέλευσή του! Είναι ένας πίνακας που ο Ernie Barnes είχε φτιάξει για το εξώφυλλο του δίσκου "I Want You" του "Marvin Gaye" . Για τις ανάγκες του εξώφυλλου, ο πίνακας άλλαξε και προστέθηκαν κάποια banners που διαφήμιζαν τα τραγούδια του δίσκου. Η έκδοση αυτή δεν ήταν η αυθεντική αλλά έγινε πολύ διάσημη και ακόμα και σήμερα πωλείται σε αυτή του την εκδοχή (350$).

Περισσότερα για την ιστορία του πίνακα αλλά και του Ernie Barnes θα βρείτε εδώ. Υπάρχουν αρκετά του έργα και είναι όλα πολύ καλά. Αυτό που ξεχωρίζω είναι η αποτύπωση των εκφράσεων, σαν ένα frame από μια πολύ έντονη, κατά τα άλλα, στιγμή. Επίσης, τα σώματα των ανθρώπων δεν έχουν φυσιολογικές αναλογίες, τα άκρα ίσως είναι κάπως μακριά, τα κεφάλια των ανθρώπων ίσως κάπως μικρά, αλλά όλα δένουν αρμονικά.

Φυσικά,  μην ξεχάσω το τραγούδι. Δεν ακούω συνήθως soul, αλλά το κομμάτι αυτό μου μοιάζει πολύ ωραίο (ίσως φταίει και ο πίνακας):