Όλα γίνονται συνήθεια

Σε προηγούμενο άρθρο είχα κάνει αναφορά στο πόσο εύκολα μπορείς να αλλάξεις μια καλή (ή θεωρητικά καλή) συνήθεια και να γυρίσεις σε μια κακή. Αυτό το βιώνω εις διπλούν αυτές τις ημέρες.

Εργάζομαι σε μια εταιρεία πληροφορικής. Η αλήθεια είναι (παρόλο που με πήραν τα χρόνια λιγάκι) ότι δεν έχω συνηθίσει να εργάζομαι με αυτό τον τρόπο. Στις προηγούμενες δουλειές μου ξύπναγα όποτε ήθελα και πήγαινα ή ήταν απογευματινές απλά! Τον τελευταίο καιρό δούλευα σπίτι μου. Σιγά σιγά μέσα από τα χρόνια έμαθα να εργάζομαι όποτε ήθελα, να ξεκουράζομαι όποτε ήθελα και (κυρίως) να ξυπνάω όποτε και αν ήθελα!

Αυτοί οι καιροί περάσαν...τώρα πια εργάζομαι στις 09:30 (πάλι καλά) και πρέπει να είμαι στην ώρα μου ακριβώς! Δυστυχώς, η εργασία μου είναι αρκετά μακριά μου, οπότε ξυπνάω 07:30 κάθημερινές, ώρα πολύ "τρομακτική" για τα έως τώρα δεδομένα μου. Έχει περάσει μια εβδομάδα και προσπαθώ να το συνηθίσω ακόμα...αλλά κοντεύω!

Ακόμη μια αλλαγή (με την ίδια αφορμή) στη ζωή μου είναι το θέμα του αυτοκινήτου. Είμαι πολύ φίλος της οδήγησης και έχω συνηθίσει να κινούμαι αποκλειστικά έτσι. Άλλωστε ποιος δεν θέλει την άνεσή του; Όμως τώρα θα πρέπει να υπολογίζω κάπου μία ώρα με το αυτοκίνητο συν το παρκάρισμα που, πιστέψτε με, εκεί που πάω δεν είναι ότι πιο απλό! Άρα θα πρέπει για να είμαι 09:30 εκεί, να φύγω στις 08:00 για να προβλέψω οποιαδήποτε ατυχία!

Πλέον ανακάλυψα κάτι που είχα ξεχάσει εδώ και καιρό...τις συγκοινωνίες! Φεύγω στις 08:00 και μετά από 40 λεπτά (βρέξει - χιονίσει) είμαι εκεί! Τόσο απλά! Ούτε άγχος, ούτε πολύ κούραση! Ομολογώ ότι "βολεύτικα" πλέον (πολύ γρήγορα). Κάτι πολύ σημαντικό στον τρόπο αυτό μετακίνησης είναι το κόστος. Με τη βενζίνη να κοστίζει υπερβολικά, καλό είναι το μετρό! 0,80€ και πάς στη δουλειά σου! Ά! Αναρωτιέμαι γιατί διαμαρτυρήθηκαν κάποιοι όταν βγήκαν τα νέα εισητήρια! Εύχομαι να μην αλλάξει αυτό το σύστημα! Παλιά θα πλήρωνα 0,60€ για λεωφορείο, 0,8€ για μετρό και άλλα 0,60€ για λεωφορείο, συνολικά δηλαδή 2€! Τώρα πληρώνω λιγότερα από τα μισά! Κάτι μου λέει ότι σύντομα θα αλλάξει το σύστημα.

Τελικά, όλα είναι θέμα συνήθειας! Αρκεί να μην είσαι "αρνητικός" από την αρχή! Θετική σκέψη και ενέργεια! (πιείτε κι εσείς καμιά amita motion! )