Το “καλαμάκι της ζωής”

Πρόκειται για μια νέα πρωτοποριακή συσκευή που υπόσχεται να δώσει λύση στο πρόβλημα του πόσιμου νερού σε πολλές τριτοκοσμικές (ή και όχι) χώρες. Το επίσημο όνομά του είναι LifeStraw, και κατασκευάστηκε από το γκρούπ  Vestergaard Frandsen από τη Δανία.

Πώς λειτουργεί; Πάρα πολύ απλά! Είναι ένα μεγαλύτερο σε μέγεθος καλαμάκι από το οποίο ρουφάς νερό (όσο βρώμικο ή μολυσμένο και να είναι), το οποίο περνάει μέσα από πολλαπλά φίλτρα και καταλήγει στο στόμα σου καθαρό. Αυτό είναι και το μεγαλύτερο πλεονέκτημά του. Η φορητότητα και η ανεξαρτησία από το ηλεκτρικό ρεύμα. Όπως καταλαβαίνετε, με αυτή τη συσκευή (η οποία είναι και πολύ οικονομική) θα μπορούσε να λυθεί σε μεγάλο βαθμό το πρόβλημα ύδρευσης πολλών περιοχών του πλανήτη. Φτάνει να προωθηθεί από τα σωστά χέρια και με το σωστό τρόπο και να μην "θαφτεί" από συμφέροντα.

Πίνοντας από το "καλαμάκι της ζωής" οποιαδήποτε πηγή νερού γίνεται πόσιμη. Μην ξεχνάμε οτι πολλές αρρώστιες όπως ο τύφος και χολέρα σχετίζονται με το νερό. Με τη συσκευή αυτή μπορείτε να πιείτε μέχρι και 700 λίτρα νερού με ασφάλεια αφού συγκρατεί και σκοτώνει το 99.999% των βακτηρίων και το 99% των ιών που υπάρχουν σε αυτό. Αναλυτικά στοιχεία για τον τρόπο λειτουργίας του καθώς και επιστημονικά πορίσματα μπορείτε να βρείτε στο επίσημο site της εταιρείας κατασκευής του. Μπορείτε να βρείτε και στοιχεία για την "οικογενειακή" έκδοσή του εδώ.

Τέτοιες ανακαλύψεις δίνουν ελπίδα στον πλανήτη μας και οφείλουμε να τις επικροτούμε!

Woman using LifeStraw

Εικόνες που ούτε να φανταστούμε δεν μπορούμε...

Διαβάστε εδώ ένα άρθρο σχετικά με τα πραγματικά προβλήματα που σχετίζονται με το νερό, την ποσότητα και την ποιότητά του στον πλανήτη.