Στείλτε το σε όλους, παντού!

Το έχουμε δει. Το έχουμε ξαναδεί. Το ξαναβλέπουμε. Πόσες φορές χρειάζεται να γίνει για να πάψουμε να πιστεύουμε οτι κάποια από τις αγαπημένες μας υπηρεσίες θα κλείσει και οτι ο μόνος τρόπος να σωθούμε (μην χάσουμε το σπουδαίο) είναι να στείλουμε σε οποιοδήποτε έμβιο όν το mail σωτηρίας.

Παλιά το mail έλεγε πως κλείνει το hotmail. Μόνος τρόπος να κρατήσεις το λογαριασμό σου ήταν να το προωθήσεις σε όλες τις επαφές σου. Τότε θα έβλεπαν οτι είσαι ενεργός χρήστης και θα σου επέτρεπαν να συνεχίσεις!

Στη συνέχεια το ίδιο έγινε και σε άλλες υπηρεσίες...και σε άλλες... Το ίδιο συμβαίνει και αυτές τις ημέρες με το facebook. Το μήνυμα λέει πως αν δεν προωθήσεις το mail τους θα σε διαγράψουν ως ανενεργό χρήστη επειδή έχουν πρόβλημα χώρου (?!?!). Αυτό πρέπει να γίνει μέσα σε 2 εβδομάδες από την αρχική εκκίνηση της διαδικασίας. Το πρώτο μήνυμα μου ήρθε στις 8 Μαΐου. Περιμένω λοιπόν στις 22 Μαΐου να μου "κατεβάσουν το γενικό"!

Όλοι εσείς που τα στείλατε, διαβάστε προσεκτικά όλο το mail και δείτε καλά εκεί που λέει:

"The user will be deleted without hesitation to create more space, If Facebook is still overpopulated we kindly ask for donations but until then send this message to all your friends and make sure you send this message to show me that your active and not deleted."

Δηλαδή μας μιλάει σε πρώτο πρόσωπο ο ίδιος ο κύριος "Φέισμπουκίδης" (ο δημιουργός) και μας το ζητάει. Φυσικά μέσα στην απελπισία του μας ζητάει στα "μουλωχτά" και δωρεές...

Κανείς δεν ξέρει γιατί στέλνονται αυτά τα ενοχλητικά chain mails αλλά σίγουρα πρόκειται για άχρηστα και φυσικά ψεύτικα μηνύματα. Ίσως έχουν και κάποιες "βλέψεις", όπως η συλλογή mail από πολλά άτομα με σκοπό το σπάμ (δεν το γράφω στα αγγλικά γιατί έχω μια υποψία πως αν το κάνω θα μου γεμίσουν το blog με τέτοιο).

Αν γίνει κάτι από όλα αυτά...θα φάω το καπέλο μου (ευτυχώς δεν έχω!)! Μέχρι τότε σας παρακαλώ πάψτε να μου στέλνετε απο δαύτα!