Internet στο κινητό

Πριν μερικά χρόνια αυτό θα ακουγόταν σαν κακόγουστο αστείο. Αν όχι, σίγουρα θα το ακούγαμε και θα φανταζόμασταν πως πρόκειται για μικρά σε μέγεθος sites τα οποία είναι ειδικά φτιαγμένα για εμφάνιση σε wap browsers με φυσικά, υψηλότατες χρεώσεις. Κι όμως! Σήμερα το internet είναι πραγματικότητα χάρη στην προσπάθεια των προγραμματιστών του Opera Mini Browser και την συνδρομή της Wind (δεν έχω διάθεση διαφημιστική, απλώς αυτή τη στιγμή αυτός ο συνδυασμός είναι η καλύτερη υλοποίηση). Με απλά λόγια: Μπορείτε με μόνο 3,49 euro (συμπεριλαμβανομένου του Φ.Π.Α.) να έχετε απεριόριστο χρόνο σύνδεσης στο internet!!! Οι μόνες απαιτήσεις είναι να έχετε ένα κινητό που να υποστηρίζει java (δυστυχώς όχι για χρήστες με κλειδωμένη τη δυνατότητα να λάβουν τέτοιου τύπου αρχεία στο κινητό τους μέσω bluetooth, IR ή καλωδίου USB). Διαδικασία

  • Αποκτήστε μια κάρτα Wind F2G (5 euro)και χρόνο ανανέωσης (γίνεται και με συνδρομή).
  • Στείλτε κενό μήνυμα στο 234 για να εγκατασταθούν οι ρυθμίσεις για το internet, streaming και MMS της Wind.
  • Στείλτε SMS με τη λέξη "PLUS" στο 19349. Θα σας έρθει μήνυμα επιβεβαίωσης. Κρατήστε το μήνυμα για να θυμάστε πότε θα ανανεώσετε ξανά τη συνδρομή σας. (Πρόσοχή! Μην περιμένετε για να έρθει μήνυμα ειδοποίησης! Συνήθως το στέλνουν την επόμενη ημέρα και μπορεί να σας "φάει" όλα τα χρήματα). Ανανεώστε μετά από την πάροδο και της 30ής ημέρας.
  • Ρυθμίστε μέσω του κινητού σας το προφίλ του internet να είναι το "WIND PLUS" (Προσοχή! Όχι το "WIND INTERNET").
  • Συνδεθείτε μέσω του προεγκατεστημένου browser του κινητού σας στο Wind Plus. (Αν δεν ανοίγει στη σελίδα της wind, η διεύθυνση είναι portal.wind.com.gr).
  • Στην επιλογή "Internet & Community" θα βρείτε τον browser της Opera. Κατεβάστε τον στο κινητό σας.
  • Όταν ολοκληρωθεί η διαδικασία ανοίξτε τον Opera Mini και ακολουθήστε τις οδηγίες. Στη συνέχεια αφού ρυθμίσετε όπως θέλετε τις επιλογές, επιλέξτε από το μενού του να χρησιμοποιεί σύνδεση τύπου "HTTP" και όχι "Socket".

Καλή πλοήγηση!!! Έχετε στα χέρια σας όλο τον ιστό. ΥΓ: Δυστυχώς ακόμη δεν είναι δυνατόν να εμφανιστεί περιεχόμενο σε flash. Επίσης υπάρχουν ακόμη προβλήματα σχετικά με τη χρήση javascripts. ΥΓ2: Τα παραπάνω σχόλια αποτελούν βοήθημα σε όσους θελήσουν να δοκιμάσουν το mobile internet. Aποποιούμαι κάθε ευθύνης για την μη επιτυχία του εγχειρήματος. Δοκιμάστε με προσοχή. Πιθανό λάθος ίσως οδηγήσει σε χρεώσεις πέραν του επιθυμητού. Για τον λόγο αυτό κάντε την πρώτη δοκιμή σας με κάρτα.