Timelapse, πανοραμική και φωτογραφίες από Εύβοια

Όταν έρχομαι στο χωριό μου, βγάζω συνήθως αρκετές φωτογραφίες. Έχω τον χρόνο, έχω ένα υπέροχο τοπίο και ηρεμία για να μπορέσω να ασχοληθώ με μια από τις ασχολίες που θεωρώ "χόμπι" μου. Αυτή τη φορά, εκτός από αρκετές φωτογραφίες, δοκίμασα και κάπως διαφορετικά πράγματα.

Όπως πάντα, ΔΕΝ πρόλαβα να δοκιμάσω όλα όσα ήθελα.

Έκανα όμως αυτό το timelapse.

Καλό;

Δεν είναι φτιαγμένο ακριβώς με τον τρόπο που τα φτιάχνουν συνήθως. Είναι ένα video περίπου 6 λεπτών που το βλέπετε να παίζει σε 27 (μ' αρέσει η ακρίβεια) δευτερόλεπτα. Η "αίσθηση" είναι πανομοιότυπη όμως.

Η δεύτερη απόπειρα είναι η εξής:

panorama

Μια πανοραμική φωτογραφία του λιμανιού της Κύμης και της ευρύτερης περιοχής, όπως φαίνεται από το ηφαίστειο του Οξυλίθου.  Η εκκλησία που φαίνεται στα δεξιά είναι στην κορυφή του (ανενεργού) ηφαιστείου και η θέα κόβει την ανάσα.

Έκανα κι άλλα πειράματα, κάποια από τα οποία θα δείτε σύντομα (έτσι το λέω, σιγά, λογικά θα βαρεθώ να σας τα δείξω ή δεν θα προλάβω).

Έβγαλα πάντως σίγουρα ΠΟΛΛΕΣ φωτογραφίες. Και να μερικές από αυτές.

koili-pasxa-2016 (13)

Θα μπορούσα να ονομάσω αυτήν "λιβάδι" ή "λουλούδια και καλαμιές" αλλά είναι ένα μικρό δρομάκι με λίγα λουλουδάκια, οπότε θα την ονομάσω "ένα μικρό δρομάκι με λίγα λουλουδάκια".

koili-pasxa-2016 (11)

Ναι, ένα λιβάδι με σιτάρι. Αυτό, δεν έχει κάτι άλλο. Α, στο βάθος ο Οξύλιθος, στην κορυφή του οποίο ανέβηκα (θα ήθελα για εντυπωσιασμό να πω με τα πόδια αλλά πήγα με το αμάξι) για να βγάλω το παραπάνω timelapse.

koili-pasxa-2016 (10)

Άμα το κάνεις "φου" θα γίνει Ο χαμός.

Το έκανα "φου".

Μέτρια πράγματα.

koili-pasxa-2016 (9)

Αυτή η κοπέλα δεν είχε ιδέα ότι την έβγαζα φωτογραφία. Καημένη κοπέλα που δεν είχε ιδέα ότι την έβγαζα φωτογραφία.

koili-pasxa-2016 (7)

Από έναν δρόμο εκεί γύρω. Στο βάθος, το γνωστό βουνό (ηφαίστειο).

koili-pasxa-2016 (6)

Ο καιρός "άνοιγε" κι εγώ πήγα στη θάλασσα αφήνοντας ένα μικρό περιθώριο για μπάνιο, αλλά το κρύο δεν συμφωνούσε μαζί μου.

koili-pasxa-2016 (5)

Πήγα με το μπουφάν μου, όπως βλέπετε. Ναι, αυτό είναι το χέρι μου. Για πείτε, πόσο θα ζήσω;

koili-pasxa-2016 (3)

Φίλε με τον "Καπετάν Πανάγο", σε ευχαριστώ που τον άφησες εκεί.

koili-pasxa-2016 (1)

Ναι, το γνωστό βουνό, τι να κάνω, όλο μπροστά μου ήταν.

koili-pasxa-2016 (8)

Δεν είναι στιγμιότυπο από το timelapse, είναι μια ξεχωριστή φωτογραφία από το ίδιο σημείο. Πραγματικά απεριόριστη θέα. Έκατσα για ώρα εκεί πάνω, ακουγόταν μόνο το βουητό από τον άνεμο. Από τα λίγα σημεία που μπορείς πλέον να ηρεμήσεις, να χαλαρώσεις, να ακούσεις τη σκέψη σου.

ΥΓ: Βασικά δεν ξαναπάω, αν σας πω τι βλακείες μου έλεγε η σκέψη μου...