Παραλία Κύμης - Κύμη

Η διαδρομή από την παραλία της Κύμης έως την πόλη της Κύμης είναι μια διαδρομή που είναι κάπως ιδιαίτερη. Έχει μήκος κάπου 4 χιλιόμετρα και στη διάρκεια αυτών θα σε αναγκάσει να στρίψεις (πολλές φορές με διάρκεια και αρκετά απότομα) 52 φορές. Αν κάνεις τα μαθηματικά, κάθε περίπου 80 μέτρα. Για όποιους ζαλίζονται υπάρχει κι άλλη διαδρομή, αρκετά μεγαλύτερη όμως.

Στην περιοχή μου λένε ότι "Αμόλησαν έναν γάιδαρο από την παραλία και χάραξαν το δρόμο από την διαδρομή που ακολούθησε". Η ιστορία φυσικά μπορεί να ήταν εντελώς διαφορετική αλλά δεν με χαλάει κι αυτή. Άλλωστε η διαδρομή είναι πραγματικά  "τρελή", οπότε, ποιος ξέρει;

Μπορείτε να την δείτε και στον χάρτη:

 

Μην προσπαθήσεις να τις μετρήσεις από τον χάρτη, το έκανα εγώ για σένα. Πρόσφατα έγραψα σε video την ανάβαση αυτή (μπορείς και να την κατέβεις, είναι διπλός και ΣΤΕΝΟΣ δρόμος, αλλά έχει πιο πολύ "οδηγική" πλάκα να την ανεβαίνεις).

Παρατηρήστε λίγο πριν τη στροφή 50 το σπίτι του Γεώργιου Παπανικολάου, του γνωστού ιατρού που ανακάλυψε την μέθοδο για το Τεστ-Παπ.

Στο παρακάτω video λοιπόν θα δείτε καταμέτρηση όλων των στροφών. Κάποιοι θα πουν ότι μερικές από αυτές είναι πολύ "ελαφριές" για να θεωρηθούν στροφές. Επίσης, στο τέλος της διαδρομής έχει μερικές ακόμα. Η αλήθεια είναι ότι δεν γνωρίζω (κι αν γνωρίζει κάποιος να μου πει) μέχρι ποιο σημείο μετράμε τις στροφές, όπως επίσης αν έχει αλλάξει καθόλου η διαδρομή με τα χρόνια.

Σε κάποιες απότομες θα δείτε τα λάστιχα που μπαίνουν συνήθως σε αγώνες ράλι για την αποφυγή ζημιών στα αυτοκίνητα αν βγουν από το δρόμο. Τα λάστιχα αυτά βρίσκονται για τον ίδιο λόγο εκεί, για την ανάβαση Κύμης που διοργανώνεται κάθε χρόνο. Η άσφαλτος είναι σε πολύ καλή κατάσταση, καθώς για την διοργάνωση του αγώνα είναι προαπαιτούμενο.

Παρακάτω κάποιες εικόνες από την διοργάνωση που έχει εκκίνηση στο ίδιο σημείο από το οποίο ανεβαίνω (εγώ την πάω σέρνοντας, μη νομίζεις).

Ράλλυ Κύμης

Ράλλυ Κύμης

Ράλλυ Κύμης

Τέλος, να αναφέρω (και σας αφήνω να δείτε το video, εντάξει) ότι η διαδρομή είναι υπέροχη και καταπράσινη!

Να μας έρθετε και προσοχή στους δρόμους!