Παίρνοντας likes από τις ιδέες των άλλων

Το ξέρω, έχω ξαναγκρινιάξει γι' αυτό το θέμα, το έχω πει πολλές φορές κι εδώ και στα social media. Αλλά το κάνω επειδή με ενοχλεί, όχι για να ενοχλήσω κάποιον. Νομίζω δικαιολογημένα, δεν μου αρέσει κάποιοι να εκμεταλλεύονται την οποιαδήποτε στιγμιαία έμπνευση μπορεί να είχα εγώ ή οποιοσδήποτε άλλος (από όλους κλέβουν) για να κερδίσουν αναγνωρισιμότητα, εύνοια, likes!

Ένα μικρό παράδειγμα:

Εντάξει, αν σας αρέσει κάτι, υπάρχει κι άλλος τρόπος, το ξέρετε ε;Share, RT κτλ απευθείας. Δεν χρειάζεται να κάνετε...

Posted by Kostas Fryganiotis on Saturday, September 5, 2015

 

Εννοείται πως το παραπάνω με ενοχλεί. Γιατί έχουν κάνει crop σε σημείο που δεν φαίνεται το υδατογράφημα που έχω βάλει. Και είχε κυκλοφορήσει αρκετά. Αλλά το "κατάπια".

Κι άλλο ένα που με έκανε και γέλασα:

Πάντα Δεκατέσσερα τα Μάτια ☺☺

Posted by Growing Up Greek Style on Tuesday, September 15, 2015

 

Αυτό που "πυροδότησε" τα νεύρα και την γκρίνια μου αυτή τη φορά (πολλά ακόμη έγιναν ενδιάμεσα στα οποία δεν έδωσα σημασία) ήταν το παρακάτω post.

Δεν ξέρω να διαλέγω ατάκες ρε γαμώτο..

Posted by Kostas Fryganiotis on Tuesday, September 22, 2015

 

Με ενημέρωσαν κάποιοι ότι ανέβηκε η συγκεκριμένη εικόνα στη σελίδα που φαίνεται στο post και σκέφτηκα ότι έπρεπε να τους πω ότι δεν ήταν σωστό. Τι ακριβώς δεν είναι σωστό; Έχουν σβήσει την υπογραφή μου, έχουν σβήσει αυτό που έγραφα στην κορυφή και έχουν βάλει άλλα λόγια. Στη συνέχεια το πόσταραν σαν δικό τους. Αυτό ΔΕΝ είναι σωστό.

Βρήκα το post από την εν λόγω σελίδα και το σχολίασα (το δείχνω σε screenshots γιατί το κατέβασαν). Φυσικά, με μια δόση (λίγη, μπορώ πολύ καλύτερα) ειρωνείας.

comments1

Η απάντησή τους δεν ήταν αυτό που περίμενα. Κάθε άλλο. Με το κεφάλι ψηλά, είπαν:

comments2

Πλακούλα δηλαδή. Την οποία συνέχισα. Αλλά συνέχισαν κι αυτοί. Και χειρότερα.

comments3

"Δεν έχουν πρόβλημα λένε". ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑ. Θα μου έκαναν "τη χάρη" να βάλουν τη δική μου. Σκέφτηκα ότι ίσως την βρήκαν αλλού (κάτι που και πάλι δεν θα δικαιολογούσα αφού πουθενά δεν αναγραφόταν η πηγή) οπότε τους ρώτησα. Και τότε πήρα την απάντησή μου, ότι "Τα κάνουμε κάτι τέτοια". Καταλάβατε;

Κερασάκι στην τούρτα, η συμβουλή τους "Καλύτερα να ποστάρεις όπως εγώ γιατί πιάνεις τα μισά λάικ αγορίνα". Αγορίνα. ΑΓΟΡΙΝΑ.

Μετά από λίγο το post αυτό δεν υπήρχε στη σελίδα τους, ποιος ξέρει τι σκέφτηκαν. Φοβήθηκαν μην κάνω επίθεση (έχουν κι άλλα δικά μου, με υπογραφή όμως), μην διαβάσει κανείς τα σχόλιά μας, κάτι τέτοιο σκέφτομαι. Τι κέρδισαν; Δεν ξέρω. Likes, shares. Σε διάφορα sites που κλέβουν από παντού βάζουν και διαφημίσεις. Εκεί κερδίζουν σίγουρα.

Μια ιδέα που μου έδωσε η φίλη μου η Εβίτα για να αποφεύγω τέτοια πράγματα, ήταν αυτή:

evita_kwstasf

Γέλασα, αλλά δεν θα ήθελα να φτάσω σε τέτοιο σημείο! Άλλωστε, να, η μούρη μου είναι μέσα στη μέση! Τι άλλο;

Το συμπέρασμα που μπορώ να βγάλω είναι το εξής: Δεν βγαίνει συμπέρασμα. Δεν μπορείς να κάνεις κάτι για αυτό, θα συνεχίσουν από αυτά τα sites, blogs, facebook pages κτλ, να κλέβουν και να καρπώνονται ό, τι υπάρχει εκεί να καρπωθεί. Όχι από εμένα, από όλους. Το να βάζεις την πηγή είναι το σωστό. Ακόμη καλύτερα, κάνε share, μην το παρουσιάζεις σαν δικό σου.

ΥΓ: Μερικοί μου πρότειναν και το σκέφτομαι σιγά σιγά, να φτιάξω μια σελίδα στο facebook και να βγάζω μέσω αυτής ό, τι τέτοιο θέλω. Δεν μου αρέσει η ιδέα αλλά ωριμάζει μέσα μου σιγά σιγά σαν κάτι το αναπόφευκτο. Ίσως έτσι σέβονται περισσότερο κάποια πράγματα. Η σελίδα (η άδεια για την ώρα σελίδα) είναι αυτή και σιγά σιγά ίσως μεταφέρω εκεί τα πάντα. Θα δείξει.