Ορθογραφικά σε πινακίδες

Ορθογραφικά σε πινακίδες και διάφορες επιγραφές, παντού. Τα έχουμε δει όλοι, έχουμε γελάσει, υπάρχουν ολόκληρες συλλογές απ' αυτά. Το ερώτημα είναι, γιατί να υπάρχουν καν;

Μπορώ να καταλάβω πως μια επιγραφή, ένα σημείωμα, το έγραψε κάποιος βιαστικά και πιθανόν ο συγκεκριμένος άνθρωπος να μην ξέρει καλή ορθογραφία για τον οποιονδήποτε λόγο. Δεν έχω πρόβλημα με αυτόν, κατανοώ. Ένα πρόχειρο σημείωμα είναι άλλωστε.

Πωλείται το παρόν

Έτσι το ήξερε, έτσι το έγραψε. Άλλωστε τον σκοπό του συνήθως τον πετυχαίνει (το παραπάνω σπίτι πουλήθηκε, sorry που άργησα να το βγάλω, αν ενδιαφερόσουν).

Έχω πρόβλημα με τον επαγγελματία όμως.

Ορθογραφικά σε πινακίδες

Κάποιος πληρώθηκε για να φτιάξει μια μακέτα και έγραψε το "καλύτερα" ως "καλλίτερα". Με την γραφή που υπήρχε πριν από πολλά χρόνια, καθώς το γράφουμε πια με "υ" και ένα "λ". Το πρώτο λάθος το έκανε αυτός και το θεωρώ μεγάλο. Μία πρόταση με 11 λέξεις είχε να βάλει σε ένα κόκκινο πλαίσιο και δεν το έλεγξε πριν το κάνει.

Μπορεί να του το έγραψε έτσι ο πελάτης, δεν γνωρίζω, αλλά θεωρώ πως ήταν υποχρέωσή του να το ελέγξει. Εγώ στη δουλειά μου, ελέγχω ό, τι παραλαμβάνω, μπορεί κάτι να ξεφύγει, ανθρώπινο είναι. Είναι και δική μου ευθύνη.

Στη συνέχεια, αυτός ο γραφίστας παρέδωσε σε κάποιον τυπογράφο τη μακέτα. Ο τυπογράφος επίσης θεωρώ πως θα έπρεπε να την ελέγξει. Ίσως αν αυτό γινόταν τακτικά να μην είχαμε τόσες επιγραφές με λάθη.

Απολαυστικότατη ήταν η παρακάτω. Γιατί νόμιζα πως τα αυτοκόλλητα αυτά είχαν όλη τη λέξη έτοιμη; Μήπως στην αρχή έβαλαν το "έξω" και μετά σκέφτηκαν πως δεν ταιριάζει καλά και πρόσθεσαν το "δος"; Ποιος ξέρει;

Έξωδος

Θέλει περισσότερη αγάπη, αυτό είναι όλο! <3

Όλα αυτά βέβαια, μας προσφέρουν άφθονο γέλιο, οπότε συνεχίστε!