Η πιο στενή λαϊκή

Στις διακοπές του Πάσχα βρέθηκα στο χωριό μου, το Κοίλι Ευβοίας. Το μεγαλύτερο χωριό εκεί γύρω είναι οι Κονίστρες και ως συνήθως εκεί είναι τα πιο πολλά μαγαζιά, σούπερ μάρκετ, φαρμακεία, μέχρι και λαϊκές. Στις Κονίστρες όμως, όπως και σε πολλά χωριά, υπάρχει μια ιδιαιτερότητα. Έχει πολύ στενό κεντρικό δρόμο.

Επίσης, είναι ο μοναδικός σχεδόν δρόμος του χωριού αυτού που δεν είναι πολύ ανηφορικός, καθώς είναι χτισμένο σε μια πλαγιά. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα η λαϊκή να γίνεται στον δρόμο αυτό που χρησιμοποιείται ταυτόχρονα και ως πέρασμα για τα αυτοκίνητα, με αυτό το αποτέλεσμα:

Η πιο στενή Λαϊκή

Ναι, ο κόσμος ψωνίζει και τα αμάξια περνούν ξυστά από πίσω, δίπλα, ευτυχώς όχι από πάνω τους.

Η πιο στενή Λαϊκή

Είναι πολύ κοντά. Το κρεμμυδάκι με το λάστιχο απέχουν 20-30 εκατοστά. Δύσκολο να είσαι από αυτούς που ψωνίζουν αλλά ακόμα πιο δύσκολο να είσαι από αυτούς που οδηγούν!

Σκεφτείτε όμως κι αυτόν:

Η πιο στενή Λαϊκή

Περνάει το λεωφορείο του ΚΤΕΛ, είναι αλήθεια. Μια ανάσα από τους ανθρώπους, από τους πάγκους, από τα παρκαρισμένα αυτοκίνητα! Τρομακτικό.

Κάποια στιγμή πρέπει να συζητήσουμε το θέμα με τους οδηγούς τέτοιων οχημάτων που το περνάνε "στο εκατοστό" από περίεργα μέρη, γωνίες, καθρέπτες, πάγκους. Δεν το χωράει το μυαλό μου.

Πιστεύω πως την ημέρα της λαϊκής θα έπρεπε να απαγορεύεται το παρκάρισμα (τουλάχιστον) στον δρόμο αυτό, εφόσον δεν γίνεται να διακοπεί εντελώς η κυκλοφορία. Είναι πολύ επικίνδυνο.

Μου θυμίζει αυτό το video:

Αυτοί είναι πολύ μπροστά. Respect.