Φύγε από το πεζοδρόμιο να παρκάρω

Τα έχω ξαναπεί, πολλές φορές. Ενοχλούμαι πολύ όταν δεν με αφήνουν να χρησιμοποιήσω το ελάχιστο πεζοδρόμιο που υπάρχει. Χαλιέμαι, δεν το θέλω αυτό.

Στην ίδια διαδρομή με αυτή που είχα κάνει πριν καιρό (και στην οποία συναντώ τα χίλια δύο κωμικοτραγικά κάθε φορά) βρέθηκα μπροστά σε αυτή την εικόνα.

Parking

Τέσσερα αμάξια, παρκαρισμένα πάνω στο πεζοδρόμιο, δύο από αυτά με ένα μέρος τους μέσα στον δρόμο. Εγώ ήμουν πεζός. Βρείτε μου ένα πιθανό πέρασμα. Όχι, βρείτε μου.

Όπως είναι προφανές, αναγκάστηκα να περάσω από τα αριστερά, περπατώντας κυριολεκτικά μέσα στη λεωφόρο! Δείτε το και από την άλλη πλευρά.

Parking

Δεν είναι μόνο η συγκεκριμένη διαδρομή. Τα εμπόδια αυτά τα συναντάς παντού. Για παράδειγμα, στο κέντρο, στην πλατεία Συντάγματος, προσπαθώντας να περάσω από το ένα πεζοδρόμιο στο άλλο ανακάλυψα πως ήμουν εγκλωβισμένος από τα παρκαρισμένα μηχανάκια!

Parking

Στην περιοχή αυτή ειδικότερα, το πρόβλημα είναι πολύ έντονο. Λόγω δυσκολίας με το παρκάρισμα, πολλοί είναι αυτοί που χρησιμοποιούν μηχανές για να έρθουν στα γραφεία τους, και υπάρχουν μελίσσια ολόκληρα με παρκαρισμένα δίτροχα το ένα δίπλα στο άλλο αποκλείοντας στον πεζό οποιοδήποτε πέρασμα. Εκτός κι αν μπορεί να περπατάει γέρνοντας.

Ένα τεράστιο parking η πόλη, καμιά ελπίδα για τον πεζό.