Undewater Experience στην Κέρκυρα

Φέτος το καλοκαίρι βρέθηκα για λίγες ημέρες στην Κέρκυρα! Ήμουν καλεσμένος σε ένα γάμο φίλων και με την ευκαιρία αυτή, κατάφερα να δω για λίγες ημέρες το νησί. Είναι ένα νησί κάπως διαφορετικό από τα υπόλοιπα που έχω δει στο Ιόνιο. Δεν έχει αυτή την εξωτική ομορφιά με τις γαλάζιες παραλίες και την άσπρη άμμο. Έχει όμως τα δικά του καλά που το κάνουν ξεχωριστό! Θα τα πω άλλη φορά.

Εκεί, μια ημέρα πριν το γάμο, σε ένα τύπου-bachelor πάρτι έζησα κάτι ξεχωριστό, κάτι που δεν κάνω συχνά και ήταν πολύ όμορφο σαν εμπειρία. Μαζευτήκαμε όλοι μαζί, στο προκαθορισμένο μας ραντεβού, στις 19:20 (έχει σημασία, έπρεπε να πάμε ακριβώς εκείνη την ώρα!), στο λιμάνι της Παλαιοκαστρίτσας, ενός φανταστικού προορισμού (που δεν πρόλαβα να δω αρκετά, την επόμενη φορά ίσως). Όταν όλοι μαζευτήκαμε (φυσικά, δεν πήγαμε στην ώρα μας) και ενώ κανείς μας δεν είχε ιδέα για το τι θα συμβεί (εκτός λίγων εκλεκτών) μας οδήγησαν προς τις προβλήτες. Είχαμε ήδη υποψιαστεί όλοι ότι κάτι σχετικό με θάλασσα θα γινόταν, αλλά όχι ακριβώς αυτό.

Μπήκαμε λοιπόν όλοι μαζί εδώ:

Ο Nautilus

Ωραίο, μοντέρνο, γυαλιστερό, αλλά τι το ιδιαίτερο έχει; Αυτό:

Το γυάλινο πάτωμα

Έχει τζάμι στο πάτωμα (ή έτσι λέω εγώ, αυτό μάλλον είναι κάτι υπερενισχυμένο πολυμεροsuperπλαστικό, αλλά τώρα που βγήκα δεν με νοιάζει) και βλέπεις το βυθό! Και μάλιστα κάνει αρκετά zoom ώστε να νομίζεις ότι μπορείς με το χέρι να αγγίξεις κάτι από εκεί κάτω. Δεν άντεξα να μη ρωτήσω αν αυτό που βλέπω είναι πραγματικά τόσο κοντά μου (έφαγα άκυρο). Ακόμα και με 70 μέτρα βάθος, τα έβλεπες όλα δίπλα σου!

Βγήκαμε λοιπόν στα ανοικτά και μας έδειξαν τα πιο αξιόλογα μέρη τριγύρω.

Ενδιαφέρον βράχος(!)

Στη συνέχεια η μουσική δυνάμωσε και αρχίσαμε τις βόλτες στις γύρω ακτές καθώς το σκάφος αναπηδούσε στα κύματα με μεγάλη ταχύτητα. Αυτή η μεγάλη ταχύτητα έκανε μερικά σταγονίδια από τα κύματα αυτά να σκάνε πάνω μας με φόρα, κάτι το οποίο εκείνη τη στιγμή δεν ήταν και άσχημο. Μετά όμως καταλάβαμε όλοι οτι το χτένισμά μας δεν άλλαζε, ήταν αυτό, για όλο το βράδυ. Όταν πέρασε λίγο η ώρα, νύχτωσε και έπεσε ο αέρας, όλα ήταν πολύ πιο ήρεμα και όμορφα.

Ηλιοβασίλεμα στην Παλαιοκαστρίτσα

Μετά από όλα αυτά, επιστρέψαμε κοντά στο λιμάνι, αλλά πιο ανοικτά, και ήρθε το delivery (με βάρκα). Σουβλάκια και μπύρες, δυνατή μουσική, καπνογόνα, βουτιές στη θάλασσα μέχρι αργά το βράδυ. Μετά από λίγες ώρες, το μάτι μου άρχισε να γυαλίζει.

Μπύρες και σουβλάκια

Ήταν μια ωραία (over-water ευτυχώς) εμπειρία!