Το νέο μου blog

Είναι αλήθεια! Το νέο μου blog είναι γεγονός. Η τρίτη εκδοχή του είναι εδώ και μέρες online!

Τι έχει αλλάξει

Η εμφάνιση. Επανασχεδιασμένο από το nevma, είναι πολύ πιο όμορφο από ποτέ. Έχει ως βασικό χρώμα το κίτρινο, με πινελιές γκρίζου και μπλε.

Επίσης, υπάρχει ένα logo με τη φάτσα μου αλα-cartoon. Όπως ακριβώς και στην σελίδα του nevmaτος.

Από περιεχόμενο;

Στο περιεχόμενο δεν έχουν αλλάξει και πολλά. Δηλαδή ακόμα. Ελπίζω να αλλάζουν συχνά διάφορα, δηλαδή να γράφω σε αυτό. Εδώ και 2-3 χρόνια (!!!) περίπου ήταν εντελώς στατικό, δεν είχα κάνει το παραμικρό update. Αυτό οφειλόταν στο βαρύ μου εργασιακό πρόγραμμα, στο ότι η προηγούμενη έκδοση δεν μου άρεσε και (μάλλον) στο ότι βρήκα πολύ πιο εύκολο και γρήγορο τρόπο να πω αυτά που ήθελα, το facebook και το twitter, γενικά, τα "social media" όπως λέμε.

Τα παλιότερα άρθρα είναι όλα εδώ, μέσα στο νέο κοστούμι, εύκολα προσβάσιμα και αναζητήσημα. Μπήκα στον πειρασμό να σβήσω διάφορα που είχα γράψει είτε γιατί τα θεωρούσα περιττά είτε γιατί δεν μου άρεσαν όπως τα ξαναδιάβασα. Τα θέλω όμως όλα εκεί, δεν με ενοχλούν. Άλλωστε εγώ τα έγραψα, δεν μπορώ να τα απαρνηθώ.

Γιατί τώρα;

Λογικό το ερώτημα. Τι άλλαξε; Το facebook, το twitter, το google+, τα πάντα είναι εκεί που ήταν και παραμένουν δωρεάν και εύκολα προσβάσιμα. Η απάντηση είναι ότι δεν άλλαξε τίποτε ιδιαίτερα. Απλά η απόφασή μου. Σε όλα τα social media παραμένω εκεί, δεν έκλεισα πανικόβλητος τον λογαριασμό μου από τη μια στιγμή στην άλλη, ούτε ζήτησα από το facebook αντίγραφο των όσων έχω κάνει σε CD για να εξαφανιστώ για πάντα από αυτό και στη συνέχεια να σβήσω κάθε ίχνος μου από το ίντερνετ. Απλά, αποφάσισα να έχω συγκεντρωμένα όλα όσα θέλω σε έναν τόπο. Εδώ.

Τα πάντα, με το που τα  βγάζω online, αυτόματα τροφοδοτούνται σε όλα τα διαθέσιμα προφίλ μου (δες το footer).

Τι θα βρούμε εδώ;

Στη νέα μορφή του blog μου, εκτός από το ότι παραμένουν τα βασικά, δηλαδή τα άρθρα, θα έλεγα πως ξεχωρίζουν οι δύο νέες ενότητες που έχουν προστεθεί. Οι πιο "καθημερινές" και χωρίς πολύ μπλα-μπλα καταχωρήσεις. Οι "καφέδες"  και οι "σκέψεις της στιγμής" (αλήθεια, έχει κανείς να μου προτείνει καλύτερο όνομα;). Για τους "καφέδες", εξηγώ καλύτερα εδώ. Για τις σκέψεις της στιγμής, το λέει ο τίτλος που διάλεξα. Είναι σκόρπιες σκέψεις από εδώ κι από εκεί που δεν μπόρεσα να εντάξω σε κάποιο άρθρο (ακόμα). Μπορεί να είναι μια φωτογραφία που έβγαλα και την ανέβασα επιτόπου με ένα σχόλιο, μπορεί να είναι κάποιο ανέκδοτο, οτιδήποτε. Γι΄αυτό και παρουσιάζονται διαφορετικά, ξέχωρα από το υπόλοιπο περιεχόμενο. Στην αρχική σελίδα, πάνω-πάνω έχω ως προβεβλημένα άρθρα, τις δύο τελευταίες καταχωρήσεις από τις κατηγορίες αυτές και μετά όλα τα άλλα.

Επειδή συνηθίζω να κάνω ανάγνωση και περιγραφή των πραγμάτων όπως μου έρθει και όχι απαραίτητα με τη σειρά, στην κεντρική σελίδα, υπάρχει ένα τεράστιο slideshow με κάποια βασικά πράγματα που θέλω να πω. Το ξέχασα.

Τέλος, στον χώρο αυτό (που αποτελεί και την προσωπική μου ιστοσελίδα), παρουσιάζω και τη δουλειά μου, το online βιογραφικό μου.

Θα γράφεις συχνά;

Όποτε μπορώ. Λογικά κάθε μέρα από κάτι θα ανεβαίνει. Αφού μπροστά στον υπολογιστή είμαι συνεχώς. 🙂

Κώστας