Ο κακός μαγαζάτορας

Πάνε τώρα κάποια χρόνια που ο "κακός μαγαζάτορας" της γειτονιάς μου πήρε τα κλειδιά από τον προηγούμενο και έστησε τη δική του επιχείρηση. Όπως πάντα, άνοιξε με πολλές ελπίδες, γέμισε το μαγαζί με πολλά προϊόντα, το έκανε σχεδόν "mini market". Πολύ καλά ως εδώ. Κι εμείς να μην τρέχουμε συνεχώς στα μεγάλα markets, να στηρίξουμε και τους μικρούς επιχειρηματίες, που δεν είναι τόσο απρόσωποι άλλωστε! Μέχρι εδώ είναι ο "καλός μαγαζάτορας". Πως όμως κατάφερε να θεωρείται από πολλά άτομα "ενοχλητικός";

Κάθε επιχείρηση, όσο καλά και να είναι οργανωμένη, όσο καλά και να λειτουργεί σε επίπεδο υποδομών, οργάνωσης και εξυπηρέτησης, πάντα έχει το DNA του δημιουργού του. Το μαγαζί είναι ο "μαγαζάτορας". Ο συγκεκριμένος κύριος πάνω στον οποίο βασίζω την ιστορία αυτή έχει ύφος ειρωνικό, σε "κόβει" με το που μπαίνεις μέσα και χρησιμοποιεί το ταμείο με μια τεράστια ευχαρίστηση, δίνοντάς σου την εντύπωση ότι μέσα του σκέφτεται: "θα πήξω στο χρήμα σύντροφοι, αγοράστε!!!". Δεν ξέρω τι με ενοχλεί περισσότερο, όμως κάθε φορά που θέλω να περάσω από εκεί (είναι το πιο κοντινό στο σπίτι μου, με διαφορά) με πιάνει ένα άγχος, μια άρνηση.

Τον τελευταίο καιρό έχει προσθέσει στην πλούσια γκάμα του από κακή νοοτροπία, και το ακόλουθο. Με το που μπαίνεις στο μαγαζί, σε χαιρετάει (καινούργιο αυτό) και σε παρακολουθεί ασταμάτητα μέχρι να πας στο ταμείο! Αν πας να δεις τα ράφια στα οποία δεν βλέπει (δεν τον έχει δει κανείς μπροστά από το ταμείο του, δεν το κουνάει - εμ βέβαια, έχει λεφτά εκεί μέσα!), στέλνει την υπάλληλό του στα τυριά, στο κλασσικό μέρος που έχουν όλα τα mini markets με τη γυάλα και τα τυριά μέσα, που συνήθως είναι τοποθετημένο κάθετα στα ράφια. Η κοπέλα κάνει πως καθαρίζει τον πάγκο της και σε κρυφοκοιτάζει. Όταν φύγεις από τα ράφια αυτά, φεύγει κι αυτή. Σίγουρα νομίζουν ότι δεν φαίνεται και ότι βρήκαν το κόλπο πάταξης της μικροληστείας (έχουν δίκιο αν τους ενοχλεί, συμβαίνει πολύ), όμως τι συμβαίνει με όσους θέλουν να χαζέψουν ή να αγοράσουν κάτι άλλο; Η απάντηση είναι πολύ απλή! Φεύγουν! Ποιος ανέχεται το να τον παρακολουθούν στα ίσια; Θα μπορούσε να μπει μια κάμερα όπως σε τόσα μαγαζιά. Είναι πολύ πιο διακριτική και δεν γίνεσαι και αγενής!

Φυσικά, δεν θα μπορούσα να είμαι τακτικός πελάτης σε έναν τόσο κακό επαγγελματία. Πλέον πρέπει να φτάσω στην ανάγκη του για να πάω από εκεί και πάντα ψωνίζω χωρίς να ψαχουλέψω τα ράφια για κάτι που τυχόν μου διέφυγε. Παίρνω αυτό που θέλω και τέλος! Την ίδια ακριβώς γνώμη έχουν γι'''''''''''''''''''''''''''''''' αυτόν τον άνθρωπο όλοι όσοι τον έχουν δει και έχουν ψωνίσει από εκεί.

Τον τελευταίο καιρό η κίνηση έχει πέσει πολύ στο μαγαζί του και δεν νομίζω να φταίει μόνο η κρίση. Αν έχεις περιορισμένα χρήματα, σίγουρα προτιμάς να τα δώσεις εκεί που αξίζει. Αυτή είναι η αλήθεια και ισχύει για κάθε είδους επιχείρηση. Είτε πουλάς ψιλικά, είτε είσαι ηλεκτρολόγος, είτε φτιάχνεις site, η καλή δουλειά και η σωστή συμπεριφορά είναι αυτή που θα σε κρατήσει στο παιχνίδι. Μπορεί εκ πρώτης να βρεις κάποιους πελάτες, όμως το κέρδος θα είναι να επιστρέψουν σε εσένα! Να σε θυμούνται γιατί τους εξυπηρέτησες σωστά, τίμια και χωρίς αναίτια καχυποψία!

"Κακέ μαγαζάτορα", "κακέ περιπτερά" και γενικά "κακέ επαγγελματία", από εμένα θα έχετε τις λιγότερες δυνατόν απολαβές! Ελπίζω από όλους.