Ηλεκτρονικά εισητήρια

Στο παρελθόν ακουγόταν σαν αστείο, ειδικά για τη χώρα μας. Σήμερα όμως θα έπρεπε να θεωρείται ήδη δεδομένο. Το internet δεν αποτελεί προνόμιο των λίγων και όλο και πιο πολλοί χρησιμοποιούμε ηλεκτρονικές υπηρεσίες.  Γεγονός αποτελεί ότι όποιος βιώσει την άνεση του να τα κάνεις όλα από μακριά, δεν μπορεί εύκολα να γυρίσει στον παλιό τρόπο. Είναι σαν να οδηγείς βέσπα για πολλά χρόνια και να σου έδωσαν μια porsche. Δεν θα μπορέσεις έυκολα ξανά...

Σαββάτο βράδυ. Η κατάλληλη στιγμή για βόλτα και σινεμά. Στα ταμεία γίνεται "πόλεμος" για να προλάβουν όλοι εισητήρια. Εσύ, έχεις μπεί στην σελίδα του σινεμά, έχεις ψάξει για τις ταινίες που σε ενδιαφέρουν, και μέσω πιστωτικής κάρτας έχεις κλείσει εισητήρια, αφού πρώτα έχεις διαλέξει μέσα από την εφαρμογή αριθμό και θέσεις. Αδιαφορώντας για την κατάσταση στα ταμεία, τις τεράστιες ουρές και τον κόσμο που μιλάει φωναχτά μέσα στη βουή, προσπερνάς και πας στο ειδικό μηχάνημα για ανάληψη εισητηρίων μέσω κάρτας. Βάζεις την κάρτα σου, και εκτυπώνονται τα εισητήρια άμεσα, γρήγορα, ανώδυνα.

Δεν είναι ψέμα, είναι πραγματικότητα. Για μερικούς ίσως ασήμαντη, αλλά προσωπικά το θεωρώ πολύ σπουδαία υπηρεσία. Και μόνο το γεγονός ότι ξέρεις τι ώρα θα δεις ταινία, τι θέσεις έχεις και οτι δεν θα έχεις απρόοπτα (λ.χ. να βρεις μόνο για τις 01:30 και στην 2η σειρά θέσεις), αξίζει τον κόπο. Το κόστος είναι ακριβώς το ίδιο. Πρέπει να έχεις απλά μια πιστωτική. Και στην περίπτωση αυτή μερικές προπληρωμένες είναι ότι πρέπει.

Δυστυχώς όμως βρισκόμαστε στην χώρα με τις πολλές δυσλειτουργίες. Έτσι λοιπόν, προς απογοήτευσή μου, μια μεγάλη και γνωστή αλυσίδα κινημαγράφων, ενώ έχει πολύ ωραίο και εύχρηστο interface και σε βοηθά να βρεις θέσεις και ταινία με άψογο τρόπο, τη στιγμή που πατάς το κουμπί "παραγγελία" εμφανίζει μήνυμα ότι δεν μπορεί να σε εξυπηρετήσει λόγω αυξημένης κίνησης. Για ποιο λόγο; Ποιος έστησε αυτό το σύστημα χωρίς να προβλέψει την αυξημένη κίνηση; Και γιατί Δευτέρα πρωί εμφανίζει το ίδιο μήνυμα; Κανείς δεν θα μου απαντήσει. Κακός προγραμματισμός πιστεύω...

Ευτυχώς υπάρχουν κινηματογράφοι οι οποίοι σε συνεργασία με το γνωστό i-ticket.gr, προσφέρουν την εν λόγο υπηρεσία υποδειγματικά. Ο συγκεκριμένος δικτυακός τόπος σας δίνει τη δυνατότητα να αγοράσετε εισητήρια και για πολλά άλλα συμβεβλημένα θεάματα.

Σήμερα το πρόγραμμα λέει σινεμά!