Internet από το κινητό στο pc

Σε συνέχεια του σχετικού άρθρου που είχα γράψει παλιότερα, εδώ μπορείτε να βρείτε πώς να συνδυάσετε τη δυνατότητα να έχετε φθηνό internet από το κινητό σας...στον υπολογιστή! Είναι μια πολύ χρήσιμη δυνατότητα που μπορεί να σας λύσει τα χέρια κάποιες στιγμές. Ας δούμε πως γίνεται αυτό. Στη συγκεκριμένη περίπτωση θα δούμε τι πρέπει να κάνουμε χρησιμοποιώντας μια κάρτα Wind. Και οι άλλες εταιρείες έχουν παρόμοια προγράμματα, αλλά βρίσκω το Wind Non Stop πολύ βολικό και γι' αυτό αναφέρομαι σε αυτό. Επίσης, η εν λόγω υπηρεσία μου κράτησε αρκετά καλή παρέα σε όλη μου τη θητεία στο στρατό!

Αρχικά θα πρέπει να ακολουθήσετε μέσω του κινητού σας όλα τα βήματα που περιγράφονται εδώ με πολύ προσοχή ώστε να ενεργοποιήσετε και να ρυθμίσετε σωστά το Non Stop! Αφού γίνουν όλα αυτά, περνάμε στη συνέχεια στη διασύνδεση του κινητού με τον υπολογιστή και τον τρόπο που μπορεί αυτό να χρησιμοποιηθεί.

Θα πρέπει να διαθέτετε τα ακόλουθα. Καλώδιο USB ή Bluetooth adaptor ή Infrared adaptor και κινητό με δυνατότητες gprs σύνδεσης τουλάχιστον. Εφόσον έχετε κάτι από αυτά και τα έχετε εγκαταστήσει επιτυχώς, θα πρέπει να βρεθεί ένας τρόπος να αξιοποιηθεί το modem του κινητού σας. Αν το υποστηρίζει το πρόγραμμα που σας έδωσαν με το κινητό ή με τον adaptor σας όλα καλά. Αν δεν υποστηρίζεται το modem από αυτά τότε θα πρέπει να βρεθεί άλλη λύση. Η Ericsson δίνει δωρεάν το "Sony Ericsson PC Suite" (κατεβάστε το από εδώ) το οποίο καλύπτει όλες τις ανάγκες ενός χρήστη ομώνυμου κινητού. Ανάλογες σουίτες υπάρχουν και στις υπόλοιπες εταιρείες.

Ακολουθώντας τον οδηγό (και εφόσον έχετε συνδέσει με την ανάλογη συνδεσμολογία το κινητό σας) θα πρέπει να δώσετε τις ακόλουθες ρυθμίσεις:

APN (ή default gateway): gwap.b-online.gr

Username: wap

Password: wap

Connection Type: GPRS ή 3G (καλύτερα αν έχετε)

Αφού όλα γίνουν σωστά θα παρατηρήσετε οτι η σύνδεση αυτή εμφανίζετε ως κανονική σύνδεση internet και μπορείτε να την χρησιμοποιήσετε. Συνδεθείτε!

Στην φάση αυτή δεν μπορείτε ακόμη να δείτε ιστοσελίδες. Αν συμβαίνει αυτό (θα συμβεί) χρειάζεται να ρυθμίσετε από τις επιλογές του περιηγητή (browser) σας τον τρόπο με τον οποίο συνδέεται στο internet αυτός. Βρείτε και ρυθμίστε τον HTML Proxy Server σε 192.168.200.10 σε Port 9401. Αυτό ήταν!

Τώρα μπορείτε να χαρείτε φθηνό internet (και γρήγορο αν διαθέτετε 3G κινητό). Προσοχή, να ανανεώνετε κάθε μήνα γιατί δεν θα ειδοποιηθείτε γι'αυτό άμεσα. Σημειώστε κάπου την ημερομηνία ανανέωσης. Καλύτερα να κάνετε τη διαδικασία με χρήση καρτοκινητού ώστε να αποφύγετε τα χειρότερα. Δώστε προσοχή στην προσεκτική ρύθμιση όλων των παραμέτρων, ειδικά του κινητού (από το προηγούμεο post που αναφέρω παραπάνω).

Λεπτομέρειες σχετικά με τις δυνατότητες της σύνδεσης αυτής θα σας δώσω αφού πρώτα δοκιμάσω σε υπολογιστή απομακρυσμένο. Πληροφορίες μου λένε ότι πιθανόν να μην μπορείτε να κατεβάσετε αρχείο μεγαλύτερο του 1MB. Επίσης ξεχάστε το Youtube και γενικά κάθε είδους streaming υπηρεσία καθώς ενδέχετε να χρεώνονται αλλιώς. Τέλος, δύσκολα θα χρησιμοποιήσετε κάποιον instant messenger, αλλά είναι πιθανό να γίνει. Σημασία έχει οτι έχετε μια σύνδεση στα επίπεδα του 56 Kbps, όπως αυτές που είχαμε παλιά και μερικοί έχουν ακόμα. Σίγουρα αυτός ο τρόπος δεν μπορεί να υποκαταστήσει πλήρως μια κανονική (ειδικά δε μια ευρυζωνική) σύνδεση στο internet, αλλα ίσως μπορεί να βοηθήσει κάποιον που χρειάζεται κάποιες φορές το διαδίκτυο αλλά δεν έχει σταθερό τηλέφωνο στο σπίτι του.

Σε κάθε περίπτωση δεν φέρω ευθύνη για οποιαδήποτε αποτυχία του εγχειρήματος που μπορεί να οδηγήσει σε χρεώσεις πέραν του επιθυμητού. Τα παραπάνω αποτελούν υποδείξεις και όχι επίσημες οδηγίες. Προτιμότερο είναι να κάνετε την πρώτη δοκιμή σας με κάρτα.

Καλή επιτυχία!