Χάρτης πλοίων πραγματικού χρόνου

Πόσες φορές ταξιδεύει κάποιος δικός σας και σας "τρώει" η αγωνία για το που βρίσκεται; Πόσες φορές αναρωτιέστε για το αν κάποιο πλοίο ταξιδεύει ή έχει απαγορευτικό; Πότε θα φτάσουν τα παιδιά στο νησί;

Με το νέο ακαδημαϊκό project που υλοποιήθηκε από το Τμήμα Μηχανικών Σχεδίασης Προϊόντων και Συστημάτων, του Πανεπιστημίου Αιγαίου στη Σύρο, μπορείτε από μόνοι σας να ενημερωθείτε για την πορεία του πλοίου που σας ενδιαφέρει. Πρόκεται για μια έξυπνη υλοποίηση που βασίζεται στη τεχνολογία AIS (Automatic Identification System). Από το Δεκέμβριο του 2004, ο Διεθνής Οργανισμός Ναυτιλίας (ΙΜΟ), απαιτεί από όλα τα σκάφη άνω των 299 GT (Gross Tonnage - εκτόπισμα) να φέρουν συσκευή AIS, η οποία μεταδίδει περιοδικά τη θέση τους, την ταχύτητα και την πορεία τους, καθώς και ορισμένες στατικές πληροφορίες, όπως το όνομα του σκάφους, τις διαστάσεις και λεπτομέρειες σχετικές με το τρέχον ταξιδι. Έτσι λοιπόν με τη χρήση της δωρεάν υπήρεσίας Google Maps και το δέκτη GPS (Global Positioning System) που περιλαμβάνεται στο σύστημα, μπορούν να υπολογίζουν σε πραγματικό χρόνο την ακριβή θέση ενός πλοίου. Για περισσότερες πληροφορίες για το πως λειτουργεί αυτή η τεχνολογία και πως χρησιμοποιείται μπορείτε να δείτε  εδώ, εδώ κι εδώ.

Μπορείτε να δείτε την εφαρμογή σε πλήρη λειτουργία εδώ. Σας δίνεται η επιλογή να διαλέξετε εσείς τους τύπους των πλοίων που θέλετε, τα λιμάνια που σας ενδιαφέρουν ή και συγκεκριμένα ονόματα πλοίων και έτσι να προσαρμόσετε την εφαρμογή στις προσωπικές σας προτιμήσεις. Αν κάνετε zoom σε ένα μεγάλο λιμάνι θα δείτε πολλά ακόμη πλοία που δεν φαίνονται αρχικά, επειδή είναι μαζεμένα. Επίσης, μπορείτε να επιλέξετε ένα σήμα και αμέσως θα σας δοθούν όλες οι διαθέσιμες πληροφορίες για το πλοίο αυτό. Ψάξτε το, είναι πολύ ενδιαφέρον και πιθανόν χρήσιμο.

Ο Χάρτης Πλοίων Πραγματικού Χρόνου εν δράσει!

Το βασικό περιβάλλον χειρισμού της εφαρμογής

Τώρα πια, ξέρετε πότε θα φτάσει το παιδί σας στη Ρόδο για πενταήμερη!