Το “Παιχνίδι Του Πνιγμού”

Το "παιχνίδι" στο οποίο αναφέρομαι δεν είναι ακριβώς παιδικό, ούτε διασκεδαστικό. Είναι μια νέα μόδα που έρχεται από το εξωτερικό και ίσως και να γίνεται και στη χώρα μας.  Στα αγγλικά ονομάζεται "the chocking game" ή "the pass out game" ή ακόμη και "the game of death" και έχουν αναφερθεί πολλοί θάνατοι νεαρών που στην αρχή θύμιζαν αυτοκτονία.

Τα παιδιά προκαλούν λιποθυμία το ένα στο άλλο ή από μόνα τους ώστε να νιώσουν την αίσθηση που έχει κάποιος όταν το παθαίνει αυτό.Έτσι λοιπόν κρατούν την αναπνοή τους, ή σκύβουν και μετά σηκώνονται απότομα και φυσούν δυνατά, ή πιέζουν την καροτίδα τους, ή, ακόμη χειρότερα, χρησιμοποιούν σκοινιά (!!!) για να προκαλέσουν λιποθυμία. Όταν επανέρχονται γελούν γιατί έχουν ξεχάσει τι συνέβει λόγω της προσωρινής έλλειψης οξυγόνου απο τον εγκέφαλό τους. Πρόκειται για ένα πολύ επικίνδυνο "παιχνίδι" και εύχομαι να μην έρθει κοντά μας. Προσοχή!

Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα για αυτό το θέμα εδώ. Φυσικά στο internet υπάρχουν παντού άρθρα, φωτογραφίες και video. Δείτε ένα παρακάτω.