Windows Vista ή Windows XP;

Το ερώτημα αυτό είναι κάτι που όλο και πιο πολύ απασχολεί την διεθνή κοινώτητα των χρηστών υπολογιστών. Τι να προτιμήσω; Τα νέα και γυαλιστερά Windows Vista ή τα σίγουρα και δοκιμασμένα Windows XP; (Το ίδιο ακριβώς ερώτημα υπήρχε το 2000 για τα νέα τότε XP σε σχέση με τα 98) .Για να ξεκαθαρίσω την σχέση μου με το λειτουργικό μου, θα αναφέρω από την αρχή ότι είμαι υπέρμαχος του "ωραίου" και "γυαλιστερού", αλλά ταυτόχρονα και του "χρηστικού" και "σταθερού".

Όταν πρωτοβγήκαν τα Windows XP, ήμουν από τους πρώτους που χωρίς σκέψη μεταπήδησαν στο νέο λειτουργικό. Ίσως ήταν η προώθησή τους τέτοια ή το ωραίο περιβάλλον (το οποίο προσπαθούσα καιρό να πετύχω στα Windows 98!) το οποίο έβλεπα καιρό πριν στα περιοδικά τεχνολογίας.

Όλα όσα έλεγαν ήταν αλήθεια...αλλά ίσως και όχι. Τα πρώτα προβλήματα άρχισαν να ξεπηδούν όταν προσπάθησα να εγκαταστήσω τα περιφερειακά μου. Έκανα υπομονή, έψαξα πολύ...ποτέ δεν κατάφερα όμως να εγκαταστήσω το modem και το scanner μου...Αλλά και πάλι επέμεινα! Αγόρασα καινούργια περιφερειακά! Τα εγκατέστησα και συνέχισα την προσπάθεια να ανεχτώ όλα τα προβλήματα χάριν της ομορφιάς και του "νέου". Οι φίλοι μου παρέμειναν με τα "παλιά" Windows 98 και δειλά δειλά προσπάθησαν να εγκαταστήσουν σε νέα κατάτμηση και τη νέα έκδοση. Εγώ συνέχισα την προσπάθεια (η οποία μου στοίχιζε τουλάχιστον ένα format το δίμηνο). Όταν μετά από έναν χρόνο βγήκε το πρώτο service pack άλλαξαν πολλά πράγματα. Στη συνέχεια το service pack 2 έκανε το λειτουργικό σταθερό και αποδοτικό! Αλλα είχαν ήδη περάσει 2 χρόνια προβλημάτων!

Σήμερα, υπάρχει ολόκληρη συζήτηση γύρω από την μεταπήδηση στα νέα Windows Vista. Ο κόσμος έμαθε...μαζί κι εγώ! Όλοι λένε πως πρέπει να περιμένουν την πρώτη έκδοση του service pack (έρχεται 23 Ιανουαρίου 2008). Εύχομαι τα νέα που θα ακούσω με την έλευση του διορθωτικού πακέτου (το οποίο εξαρχής γνωρίζαν όλοι πότε περίπου θα βγεί - περίεργο;) να με κάνουν να τρέξω να τα προμηθευτώ!

Για την ώρα, παραμένω με την παλιά μου καλορυθμισμένη, αποδοτική και προπαντώς σίγουρη εγκατάσταση και ρίχνω απλώς ένα "βλέφαρο" καχυποψίας στα όσα γράφονται για τα Vista. Θέλω πραγματικά πολύ να τα εγκαταστήσω και να χρησιμοποιήσω όλες τους τις λειτουργίες, απολαμβάνοντας ταυτόχρονα τα νέα χαρακτηριστικά τους. Όμως αυτή τη φορά δεν θα το κάνω πρώτος!

Σίγουρα το μέλλον είναι εκεί, αλλά ίσως όχι ακόμα...υπομονή μέχρι το νέο έτος λοιπόν!